Ağızda dağılmış gevrek lezzet: Kadayifli bisküvi tarifi – son dakika Girme News

Türk mutfağının iki popüler unsuru bir araya geldiğinde, broşürle bir fark yaratan ve dışarıda yumuşak bir tat var. Kadayifli bisküvi, görünümleri ve lezzetleri ile çay saatleri için adaydır. Kavrulmuş Kadayif tarafından kapsanan bu bisküvi, geleneksel zevkleri modern dokunuşla birleştirmek isteyenler için mükemmeldir. Kuyu, Bu gevrek lezzet nasıl ağızda dağılmış hale getirilir? İşte, Lezzetli kadayifli bisküvi tarifi …

Kadayifli bisküvi tarifi

Malzeme

Bisküvi hamuru için:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 bardak yağ

1 yumurta

1 bardak pudra şekeri

1 Paket Vanilin

1 paket cam tozu

2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekle)

Kaplama için:

150-200 gram rosto kadayif

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 Ceviz Çay Camı veya İnce Çekilmiş Fındık (İsteğe bağlı)

Kadayifli bisküvinin hazırlanması

Derin bir kapta, tereyağı, yağ, yumurta ve pudra şekeri ile dikkatlice karıştırın.

Vanilin ve kabartma tozu ekleyin.

Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek, eline yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.

Kavrulmuş kadayif telini küçük parçalara bölün.

Şeker ve ceviz/fındık karışımını ekleyin.

Muhteşem bir şekilde karıştırın.

Hazırladığınız ve yuvarladığınız hamurdan ceviz parçaları alın.

Kadayif'in karışımındaki her bisküviyi bulun ve Kadayif çubuğunu nazikçe bastırarak hazırlar.

Bisküvileri batık kağıtla bir tavaya yerleştirin.

Fırında 180 derecede pişirin yaklaşık 20-25 dakika hafif bir güle kadar önceden ısıtılın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir