Zeren Ertaş, KYK yurdundaki asansör kazasında hayatını kaybetti! Karar çıktı: 3 kişi tahliye edildi, 1 kişi beraat etti.

Aydın'ın Efeler İlçesi Işıklı Mahallesi'ndeki KYK Güzelhisar kadın yurdunda meydana gelen asansör kazasında 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetti. Kazanın ardından Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada, asansör bakım firmasının temsilcisi MB ile montaj firmasının sahibi HT tutuklandı. Savcılık tarafından yapılan detaylı incelemelerin ardından RHA ve U.İ. yakalanıp tutuklandı, şirketin elektrik mühendisi NM de tutuksuz yargılandı. Sanık sayısının 5'e çıktığı davada karar çıktı.

Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıkların yanı sıra Zeren Ertaş'ın yakınları ve parti avukatları da katıldı.

5,5 YIL HAPİS CEZASI

Savunmanın ardından mahkeme, asansör bakım şirketi yetkilisi MB'yi taksirle kişinin ölümüne neden olma suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis ve 2 yıl meslekten men cezasına çarptırdı.

AW244165_04

3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI, 1 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Montaj firmasının sahibi HT, makine mühendisleri ise RHA ve U.İ. Taksirle kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. HT, RHA ve UI cezasıyla serbest bırakıldı. Kasıtsızlık veya ihmal nedeniyle tutuksuz yargılanan elektrik mühendisi NM'nin beraatına karar verildi.

Kaynak: İHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
Sabiha'da uçuşların yüzde 10'u iptal edilecek!Sabiha'da uçuşların yüzde 10'u iptal edilecek!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir