Bitcoin Hakimiyeti Düşüyor: Altcoin Sezonu Yaklaşıyor mu?

Bitcoin'in geçen ayki toparlanmasının ardından altcoinler güç kazandı. Bu, analistlerin piyasanın bir altcoin yükselişinin eşiğinde olabileceğini öne sürmesine yol açtı.

Crypto Capital'ın kurucu ortağı ParabolikPump, 23 Eylül'de X'teki bir gönderide şunları söyledi:

“Son birkaç gün birçok #Altcoin için oldukça yükselişli geçti!”

Popüler trader 360Trader, BTC ve ETH hariç kripto para piyasasının toplam kapitalizasyonunu ölçen TOTAL3'ün düşen bir kanalın üst sınırını yeniden test ettiğini belirtti.

Analist, bu önemli seviyenin Mart 2024'ten bu yana fiyatı baskıladığını ancak bunun üzerinde kesin bir kapanışın “ayılar için çiviyi çakacağını” belirtti.

Kaynak: 360Tüccar

ParabolikPump'a göre altcoin fiyatları yükselirken Bitcoin'in hakimiyeti, yükselen takozdan düşüş yönlü bir kırılmanın eşiğinde. Analist, “Bu sadece bir zaman meselesi” dedi ve şunu ekledi:

“Kripto para endüstrisindeki her boğa koşusu, Bitcoin'in hakimiyetinin önemli ölçüde azaldığı bir aşamaya sahipti.

Verilere göre 23 Eylül itibarıyla Bitcoin’in hakimiyeti %57,39 seviyesindeydi. Bu metrik geçen hafta %1,09 düştü.

Yatırımcılar genellikle Bitcoin'in hakimiyetinin zirveye ulaştığına dair işaretleri, yatırımcıların BTC satması ve sermayelerini altcoinlere yönlendirmesi için bir sinyal olarak arıyor.

Popüler analist Nebraskangooner'a göre, Bitcoin hakimiyetinin son dönemde %58,61'e yükselmesi, göreceli güç endeksindeki (RSI) negatif ayrışmayla birlikte bir zirve oluşturmuş olabilir.

Kaynak: bıyık

Kripto analisti Moustance, BTC hariç altcoinlerin toplam piyasa değeri olan TOTAL2'nin, son altı aydır oyunda olan alçalan takoz formasyonundan çıkmak üzere olduğunu belirtti.

Bıyık, altcoinlere yönelik iyimser görünümün, RSI'nin düşüş eğiliminden çıkması ve hareketli ortalama yakınsama ıraksama göstergesinin yaklaşan yükseliş eğilimi tarafından desteklendiğini açıkladı.

“Yıllardır görmediğimiz bir yükseliş mumunun yükseldiğini düşünüyorum.”

Analistler daha sonraki bir gönderide grafiklerin ve zincir içi verilerin piyasanın “2017'den bu yana en büyük boğa piyasasını göreceğini” gösterdiğini söyledi.

Ancak Blockchain Merkezi'nin Altcoin Sezon Endeksi rallinin henüz gelmediğini gösterdiği için henüz kutlama zamanı değil. Bu endekse göre:

“İlk 50 coinin %75’i son sezonda (90 gün) Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiyse, bu altcoin sezonudur.”

Zorlayıcı teknik verilere rağmen altcoin sezonunun başladığı sonucuna varmak için henüz çok erken olabilir. Aşağıdaki grafik, ilk 50 altcoin'in yalnızca %39'unun son 90 gün içinde Bitcoin'den daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor. Endeksin 75’in altında olması henüz altcoin sezonunun gelmediğini gösteriyor.

Mevsimsel Altcoin Endeksi. Kaynak: Blockchain Merkezi

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir