Borsa günü düşüşle kapattı: Tüm sektör endeksleri düşüşte – Son Dakika Ekonomi Haberleri

BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 338,35 puan azalarak toplam işlem hacmi 83,6 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi %6,58, holding endeksi ise %4,23 kayıp yaşadı.

Tüm sektör endeksleri düşerken, en büyük kaybeden ise bankacılık sektörü oldu.

ORTADOĞU’DAKİ GERİLİM RESESYONU GÜNDEME GETİRDİ

Ortadoğu’daki çatışmaların durumu ve küresel enflasyonla mücadelenin resesyona yol açabileceği ihtimali risk iştahını sınırlamaya devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu ve güneyindeki liman işçilerinin işverenlerle ücret artışları ve otomasyon konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle başlattığı grev ikinci gününe girdi. Analistler, liman grevinin tedarik zincirinde aksamalara ve fiyat artışlarına neden olabileceğinden korkuyor.

ABD’DE ÖZEL SEKTÖRDE İSTİHDAM ARTIYOR

Öte yandan bugün açıklanan verilere göre ABD’de özel sektör istihdamı Eylül ayında piyasa beklentilerinin üzerinde 143 bin kişi arttı. Yıllık ücret artışı Eylül ayında %4,8’den %4,7’ye düştü.

Analistler, özel sektör istihdam verilerinin işgücü piyasasındaki hızlı soğumaya ilişkin endişeleri hafiflettiğini söyledi.

Analistler, yarın yurt içi enflasyon, euro bölgesi uluslararası üretici fiyat endeksi ve ABD ile Avrupa’da hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini söyledi. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.000 ve 8.900 puanlar destekleyici olacaktır. Yarın 9.200 ve 9.200 puanlar takip edecek. 9.300 seviyenin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir