Okan Buruk canlı yayında konuştu! Fatih Terim’e yanıt verdiniz mi? ”Bu sözleri bana da söyleyebilirdi” Galatasaray

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk TV100’e konuk oldu. Buruk, Ersin Düzen ile Futbolun 100 programında Türkiye futbol şampiyonları Volkan Demirel, Ümit Karan ve Tümer Metin’in sorularını yanıtladı. Buruk, Fatih Terim’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları canlı yayında anlattı.

FATİH TERİM NE DEMİŞTİ?

Fatih Terim katıldığı programda, son dönemde Okan Buruk’un dile getirdiği eleştirilere ve “maç üç günde bir oynanır” tartışmasına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Mümkünse 7 gün içinde daha fazla maç oynanmasından yana olduğunu belirten Terim, şöyle konuştu: “3 günde bir maç oynanır ve oynanması gerekir. Oynanmıyorsa Ocak ayından sonraya ulaşamamışsınız demektir.” Bu, Avrupa’da olmadığınız anlamına geliyor.”

OKAN BURUK’UN CEVABI

3-Paok

“Fatih Terim’in İzmir’deki sözleri bana göre doğru olabilir, olmayabilir de. Genel olarak maç trafiğinden bahsediyor. 8 gün ise 4. gün maçların yapılacağı güne koyabilirsiniz. Transfer pazarında o gün oynayabilirsiniz dedim.Fenerbahçe’nin Manchester United ile Bodrum karşılaşmasının ardından “3. gün onların maçını oynayın, bir sonraki lig maçı 6 gün sonra. 4 günde oynanırsa aynı durum Beşiktaş ve Başakşehir için de düşünülebilir.”

Okan Buruk’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“OYUNCULAR ÇOK Yorgun Geldiler”

kötü haber 2

“Şampiyonluğun lideriyiz. Beklenenden uzun bir beraberlik aldık. 3-0’dan 3-3’e giden bir maç vardı ve moralimiz bozuldu. Şampiyonlar Ligi’nden de elendik. Bizim için hikaye farklı. Takım olarak hazır olmadığımız, oyuncu performansları açısından da hazır olmadığımız bir maçtı. Aslında zor bir yaz geçirdik. Geçen sezon çok uzun bir sezon geçirdik. 2 hafta ara verdikten sonra oyuncular fiziksel olarak çok yorgun ve hazır geldiler.”

“DAVİNSON ÇOK GEÇ OLDU”

53c855f835834fa093a234c4b1f635e6

“Davinson milli takımdan yine çok geç geldi. İlk Süper Kupa maçında onu oynatamadık. Birinci lig maçında onunla oynadık ama sakatlandı. Savunmada şansımız yaver gitti. Fark var.” Mevcut savunma yapımız ile Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız savunma yapısı arasında her halükarda turu kazanan takım biz olmalıydık. Oyuncuların, takımın ve performansın yapısını değiştirebileceğimiz pek bir şey yoktu.”

“BUGÜN ÇOK RAHAT TURLAR GEÇİRDİK”

Ekran_1

“Bugün Young Boys ile oynarsak çok rahat atlatırız. Şampiyonlar Ligi’nde de maçları kolay kaybederler.”

“AVRUPA’YA İNANIYORUM”

3-Paok

“Gerçekten pişman olduğum şey Şampiyonlar Ligi’nde olamamak. Avrupa Ligi’nde olmak da bir yol. Geçmişte Şampiyonlar Ligi’ne katıldığınızda Avrupa Ligi için mücadele ettiniz. Geçen sezon Manchester United dördüncü oldu” Grubumuzda Avrupa Ligi’ne çıkamadık. Bunun dışında takımlar birbirine yakın. Burada bazı faydalar olabilir, kesinlikle ikna oldum.

RFS MAÇINDA NELER OLDU?

3 Sıralı

“Bence bu etki yaratması çok normal, 2-0’dan 2-2’ye düştü. Çok öfkeliydik. Çok üzgün olduğumu ifade ettim, gösterdim. Bu seviyede bir takımı yenmemiz lazım, bu kadar. Önemli değil, bizim asıl sorunumuz konsantrasyon eksikliği. Stadyum ortamı kötüydü, bir tarafta tribünler vardı, her şey açıktı, rakip takımın 50 bin seyircisi vardı, benim için Bayern Münih ve Manchester karşısında iyiydi. United atmosferi olmadığında işimize yarıyor Yediğimiz ikinci golde ceza sahasında 7 oyuncu vardı ve iki rakip gelip gol attı.

FENERBAHÇE’NİN ZAFERİ KALKINMASINI GETİRDİ Mİ?

1-Fenerbahçe

Derbiyi kazanmak hiçbir rehavet getirmedi. Kasımpaşa maçının ilk yarısında enerjimiz yüksekti. Puan kaybettiğimizde özgüvenimiz ve motivasyonumuz biraz azalıyor. Bazen yorgunlukla birleşiyor. Hafta içi ve hafta sonları 7 maç. Maç oynamak çok güzel. Oyunculara antrenman mı yoksa oyun mu oynayacağını sorarsanız oyunu tercih ediyorlar. Geçen yıl 57 maç oynadık. Milli takım oyuncusu Barış Alper, 69 maça çıktı. Oyuncular yeni sezona ara vermeden başlamaktan şikayetçi. Oyuncular 75 maç oynasa, tatil yapsa ve başlasa da hiçbiri şikayetçi olamaz. Arada iki milli maç var. Eskiden hazırlık maçı olurdu, tempo farklı olurdu, maç halinde oynanırdı. Milletler Ligi geldiğinde hazırlık maçları elendi, her maç resmi maç gibidir. Mesela Barış yaralandı.”

“BARIŞ ALPER YORULDU”

Ekran görüntüsü_2

“Değerler açısından Barış Alper yoruldu. Ziyech sakattı, Sallai’yi Avrupa listesine yazamadık. Barış Alper’i fazla dinlendiremedik. Sallai sakatlanınca onu tekrar kadroya almak zorunda kaldım. Onu dinlendirecek bir durumumuz yok tabii ki, oyuncular çok yoruldular. Sadece fiziki olarak değil, zihinsel olarak da yoruldular. Bu arada özellikle milli takım oyuncularına 3-4 gün izin verilmesine de izin vermeye çalışacağız. BAY haftasında.”

“DÖNÜŞ YAPMALIYIZ”

galatasaray-3-kasimpasa-3-213127-20240928

“Kasımpaşa maçında rotasyon yapmak zorunda kaldık. Bütün yorgunluk testlerinden geçti. Sakatlanma riski taşıyan oyuncularım vardı açıkçası. Bunu bir maçta yapmak zorundaydım. Kazanan takım devam etmeli diyorlar ama çok önemli oyuncularımız var.” Kasımpaşa maçı hakkında konuştuğumuzda Riga’daki maçta herkes oradaydı.”

“FENERBAHÇE İÇİN DE YAPILACAK”

kötü haber 1

“Hem Avrupa hem de Türkiye bizim için hedef. Bu hedeflerin ötesine geçmemiz zor. Bunun takvim meselesi olduğunu söyledim ama sonra şikayet olarak algılandı. İki Avrupa maçı arasında 8 gün vardı. Çarşamba oynadık, cumartesi oynayacağız, perşembe de oynayacağız dedi ve 4. maç gününde de forma giymesi gerektiğini, böylece iki maçı da sakatlanmadan rahatça oynayabileceğimizi söyledi. Maçların takviminden ve trafiğinden şikayetçi oldum.”

“OSIMHEN YARALANMAMIŞ OLABİLİR”

Ekran görüntüsü_4

Avrupa Ligi Çarşamba günü oynanabilecek. Benim açımdan ancak 4 gün sonra ikinci maçı oynarsam sakatlanma riskini azaltırım. Osimhen sakatlandı mesela, yaralanmış olamazdı. Ben maçın yoğunluğundan şikayetçi değilim, antrenör benim, oyuncular da bu yaz kimsenin tatil yapmamasından şikayetçi.”

“69 PUANLA ŞAMPİYON OLDUM”

5-Paok

“Takımımdan şunu söyleyebilirim: Bir yılda kaç mağlubiyet ve beraberlikle şampiyon oldunuz? Başakşehir’de 34 maçta 70-72 puanla şampiyon oldum. Eskiden teknik direktörlerin bile bu lüksü vardı. 5-6 maç kazanıp şampiyon olabilirlerdi, artık çok şey değişti, artık bütün maçları kazanmak zorundayız ama 5-10 yıl önce bize maç seçme lüksünü yaşatan F.Bahçe 99 puanla ikinci olmuştu. 2 hafta berabere kaldığımızda kimse harika işler yapmıyordu, “Gördüğünüz gibi Trabzonspor çok puan kaybetti. Samsunspor iyi başladı, ikinci sıradalar ve çok puan kaybedecekleri bir sezon bekliyorlar.”

FENERBAHÇE MAÇ AÇIKLAMASI

2-Fenerbahçe

“Şu anki durum öne çıkanlar olacak. Tabii bundan sonra ne olacağını bilemezsiniz. Birincisi kadro kalitesindeki farklılıklar. Takımlar arasındaki kadro kalitesi geçmişe göre değişti, Bunu kabul etmek lazım. Son iki yılda her zaman kazanmak zorundasınız, kazanmanız gerektiğini bilerek maça çıkmak kazanmaktan daha önemli.” “Fenerbahçe deplasmanına da gideceğim ama yine kazanmam gerekiyor. Öte yandan Beşiktaş kazanıp liderliği ele geçirebilir. Büyük takımların oyuncuları zorlaması iyi bir şey.”

MAURO ICARDI’NIN AÇIKLAMASI

7 Sıralı

“Ben içeride ne söyledim? Açıklayayım. Eğer Icardi gol atarak gitseydi kimse sormazdı. Gol atmadan gidince sorular artıyor. Güney Amerikalılarımız Icardi’ye 2 gün daha dinlenme hakkı verdim. Torreira, Muslera ve Davinson da ailelerinin yanından geçerken “2 gün daha dinlenecekler. Üst üste 7 maç oynadık, nefes bile almadık. Daha sonra onlara 4 gün izin verdim ve beşinci günde antrenmana çıktılar. Güney Amerikalı oyuncular birlikte gelir ve giderler.”

“BATSHUAYI ÇOK MUTLU”

2-Genç oğlanlar

“Michy Batshuayi çok iyi bir insan, çok düzenli, çok profesyonel, çok uyumlu. Osimhen geldi, Batshuayi’nin ilk antrenmanda nasıl tepki vereceğini merak ediyorsunuz, düşündüm. İlk geldiğinde çok mutluydu sanki. hiçbir şey olmadı, kendinden emin geldi, Michy antrenmanlarda çok iyi çalıştı, sonraki 2-3 maçta iyi değildi. Kasımpaşa maçında da zaman zaman farklı dizilişlerle oynamasını seviyoruz, ikili hücum yapmayı planlıyoruz. ve 3-4’lük bir skorla savunmada oynamak.”

“GOL İHTİYACI VARSA 3ÜNÜ DE OYNA”

2-Kasımpaşa

“Gol gerektiğinde Osimhen, Icardi ve Batshua’yı üç forvet olarak oynuyorsunuz. Rakibin dizilişine göre de diziliş oluşturuyorsunuz. Bu olabilecek bir şey. RFS maçında Osimhen olsaydı geri dönerdik. O takımda 3 forvetle oynardık.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir