Altın fiyatları güne nasıl başladı?

Güne yükselişle başlayan 1 gram altın, 2 bin 486 liradan işlem görüyor.

Yeni güne yükselişle başlayan gram altının gram fiyatı, 10,10'a göre yüzde 0,8 artışla 2 bin 486 liraya yükseldi. Aynı rapora göre çeyrek altın 4 bin 80 liraya, Cumhuriyet altını ise 16 bin 270 liraya satılıyor.

Ons altının fiyatı şu anda önceki kapanışa göre %0,3 artışla 2.364 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dünya genelindeki yoğun seçim takvimi ve makroekonomik verilerden alınan sinyaller nedeniyle varlık fiyatlarının karışık bir seyir izlediğini belirterek, bugün ABD'de açıklanacak iş raporu verilerinin yatırımcıların ilgisinin odağında olduğunu söyledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) önümüzdeki dönemde atacağı adımlara ilişkin belirsizlikler giderek azalsa da fiyatlar henüz yol haritasına ilişkin net bir tablo sunmuyor.

Son dönemde açıklanan verilerden alınan sinyaller ülkede enflasyonun istenilen seviyeye düşeceğine dair güveni güçlendirirken, işgücü piyasasının halen oldukça sıcak olması soru işaretlerinin azalmasını engelliyor.

Bugün açıklanacak istihdam raporunun verilerinin istihdam piyasalarındaki sıkılığa ilişkin endişeleri hafifletmesi beklenirken, tarım dışı istihdamın geçtiğimiz ay 190 bin kişi arttığı tahmin ediliyor.

Mayıs ayında tarım dışı istihdamın 272 bin olduğunu hatırlatan analistler, beklentiler dahilinde gelmesi muhtemel verilerin işgücü piyasasında yavaş yavaş soğumaya başladığına işaret edebileceğini bildirdi.

Analistler, bu durumun Fed'in politikasını gevşetebileceğini ve bankanın önümüzdeki dönemde alacağı önlemlerin fiyatlarının daha somut hale gelebileceğini söyledi.

Banka yetkililerinin son açıklamalarında temkinli bir duruş sergilemeleri üzerine analistler, bugün açıklanacak istihdam raporunun önemli olduğunu ve Fed yetkililerinin karar alma sürecini kolaylaştırabileceğini ifade etti.

Analistler, başta tarım dışı istihdam olmak üzere verilerden gelen sinyallerin fiyatlar üzerindeki önemine dikkat çekerek, söz konusu verilerin açıklanmasıyla piyasalardaki oynaklığın artabileceği uyarısında bulundu.

Söz konusu veriler öncesinde Fed'in Eylül ayında faiz oranlarını %79 olasılıkla 25 baz puan düşüreceği tahmin edilirken, bankanın bu yıl toplamda iki kez faiz indirimine gitmesi bekleniyor.

Analistler, bugün özellikle ülkenin nakit dengesi ve ABD yurt dışı istihdam raporu verilerine ilişkin yoğun bir veri gündeminin takip edileceğini, teknik olarak altının fiyatının ons başına 2 bin 380 ve 2 bin 400 dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Direnç seviyesi ise 2 bin 320 ve 2 bin dolar olacak. 300 dolar seviyesinin destekleyici konumda olduğunu belirtti.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir