Androidler elektrikli palyaçolara gülecek mi?: Yapay zeka komedi yazımında ezber bozabilir

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Uzun zamandır reklamcılığın önemli bir parçası olan mizah, insanlar tarafından insanlar için üretildi ancak günümüzde yapay zeka, komedi yazarlarından da rol çalıyor.

REKLAM

Seyirci duyduklarını unutsa bile hissettiklerini her zaman hatırlar. Bu, çalışmalarında güçlü bir etki yaratmayı hedefleyen reklamcıların yazılı olmayan temel kurallarından biridir.

Yıllar boyunca tüketicilerin dikkatini çekmek için kullanılan komik sesler, kelime oyunları, alaycı ifadeler ve diğer mizahi tekniklerin amacı budur. Ancak küreselleşen reklam pazarında doğru notlara ulaşmak kolay değil.

Teknoloji destekli içerik ajansı Accenture Song'un küresel kreatif direktörü Neil Heymann, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Birçok türevde aynı anda üretilen bir içerik yığınına maruz kaldığımız bu zamanlarda, bu içeriği yakalamak zor olabilir. Aradığımız kendine özgü mizahi bir üslup. Üstelik bu üslubun hedef kitle tarafından rafine edilmesi, farklı pazarlarda test edilmesi ve yerelleştirilmesi de işimizi kolaylaştırmıyor” dedi.

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde konuşan Heymann, komedinin bu sektörde biraz riskli görüldüğünü ancak aynı zamanda ödülünün de önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Mizahın artık Cannes'da kendi kategorisi var

Mizah, sektörün belirli kesimlerinde her zaman popüler olmuş olabilir ancak Cannes Lions ödül programında kendi kategorisini kazandı.

Heymann, Euronews Cultura'ya şunları söyledi: “Festivaldeki en sevdiğim eser, eski meslektaşlarımdan bazılarının da dahil olduğu, Robert De Niro'nun rol aldığı Birleşik Krallık'taki Uber reklamıydı.”

“Zamanlama birçok açıdan gerçekten dikkat çekiciydi. Her şeyi altı saniyeye sığdırmaya çalışan bir dünyada, açık alanlar ve tuhaf duraklamalar gerçek bir ilaç gibi geliyor.”

Sizi güldüren yapay zeka

Heymann, genellikle duygu eksikliği nedeniyle eleştirilen yapay zekanın, De Niro gibi olağanüstü bir aktörün performansını taklit etmekte zorlandığını vurguladı. Öte yandan teknolojiyi, insanların yaratıcı zihinleriyle işbirliği içinde iletişimde mizah amacıyla kullanılabilecek yeni ve kullanışlı bir araç olarak gördüğünü de söyledi.

İyi hazırlanmış kelime oyunlarını seven Heymann, bunun arkasında bir miktar matematik ve metodoloji olduğunu düşünüyor ve bunun yapay zekaya yeterli bir görev verebileceğine inanıyor. Ayrıca yakın zamanda Google Labs tarafından geliştirilen ve belirli durumlara en uygun şakaları bulmaya yardımcı olan bir uygulamanın ilgisini çektiğini söyledi.

“Neredeyse her türlü kelime oyununu ve kelimelerin nasıl bir araya getirilebileceğine dair her türlü yorumu sunan büyüleyici bir arayüze sahip” diye açıkladı.

“Bunu sunmak için kullandıkları örnek, yazarların şimdiye kadar seçeneklerini genişletmek için kullandıkları kafiye veya eş anlamlılar sözlüğü gibi sınırlı araçların çok ötesine geçiyor.”

“Bunu gitarlardaki distorsiyon pedallarına benzetebileceğimizi söylüyorlar. “Yani hala aynı melodiyi çalıyorsunuz ama bunu farklı tonlarla, farklı ritimlerle, farklı tempolarla ve bunun gibi şeylerle deneyebilirsiniz” diye devam etti.

Mizahı doğru yapmak

İzleyicilerin zevkleri yıllar içinde değişip farklı kültür ve bakış açılarıyla harmanlandıkça, reklamcıların kullandıkları kelime oyunlarına ve diğer mizahi taktiklere daha fazla dikkat etmesi gerekiyor. Sektör giderek küreselleşse de içeriğin tamamı her yere çevrilemiyor. Heymann, yapay zekanın da bu soruna çözüm sunabileceğine inanıyor.

“Doğru kurulduğu takdirde yapay zeka, küçük bir risk almanın ya da cesur bir adım atmanın heyecanını tamamen yok etmeden potansiyel tehlikeleri tespit edebilen çok gelişmiş bir filtreleme sistemi olarak yararlı ve önemli bir rol oynayabilir.”

Yapay zeka ve komedi hakkında daha fazla bilgi edinmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Ek kaynaklar • Lionel Laval tarafından filme alındı ​​ve düzenlendi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir