Avukatlar Bahçeli’nin çıkışını ve PKK elebaşı Öcalan’ın durumunu Cumhuriyet’e anlattı – Son Dakika Siyasi Haber

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Öcalan’ın durumunu Cumhuriyet’te değerlendiren avukat Bülent Yücetürk, şunları söyledi: “Öcalan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış bir kişidir. Kanunlarımıza göre bu mahkumiyet terör faaliyeti nedeniyle verilmişse şartlı tahliye uygulanmaz. Öcalan’ın avukatları, 2013 yılından bu yana Öcalan’ın umut hakkından yararlanabilmesi için çalışıyor. AİHM, başka bir davada 25 yıl yattıktan sonra umut hakkına sahip olabileceğini söyledi. Bahçeli şimdi DEM parti grubunun örgütünü feshetmesi durumunda AİHM kararının uygulanabileceğini söylüyor” dedi.

“Bizim için asıl sorun, terör suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bir kişinin Meclis’te konuşmaya davet edilmesidir” diyen Yücetürk, şöyle devam etti: “Terör liderinin mektubunu seçim meydanında okuma geleneğinden geliyorlar. Kuzey Suriye’deki koşulların değişmesi için DEM partisine böyle bir çağrıda bulunmaları arzu edilir, “Bahçeli’nin ‘Önce iç kısım halledilmeli’ açıklaması üzerine düşünmeliyiz” dedi.

“BİR SENARYO OLUŞTURULDU”

Avukat Başar Yaltı, şunları söyledi: “Bahçeli ilk vizyona girdiğinden beri bir senaryo devreye sokuldu. Bu Büyük Ortadoğu projesinin uygulamasıdır. Bu versiyonla birlikte süreç başladı. PKK diyoruz ama PKK artık yok. Öte yandan Suriye’nin kuzeyinde YPG var. Senaryonun temel amacı İsrail’in güvenliğini garanti altına alacak bir Kürt devletinin yaratılmasıdır. Dolayısıyla YPG resmileşecek. İçeride şovenist bir tavırla “PKK’yı silah bırakmaya zorladık” diyecekler. “Fitil şovenist milliyetçi Bahçeli tarafından yakıldı” dedi.

“YASAL DEĞİŞİKLİK GEREKLİ”

Avukat Turgut Kazan da Bahçeli’nin kararının anayasa değişikliği yönünde olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Putin’inkine benzer bir anayasa değişikliği istiyorlar. Bu sebeple oynanan bir oyundur. Tek amaçları Putin’inkine benzer bir rejim yaratmak. Öcalan’ın şartlı tahliyesi yasaktır. Bu haktan yararlanabilmek için yasal bir değişiklik yapılması gerekmektedir. “Anayasa değişikliği için devam eden müzakerelerde o partiye hukuki değişiklik teklifiyle gelecekler” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir