“Barış, ekonomik kalkınma ve refah tarafından desteklenmezse kalıcı olamaz”

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Bakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları “2025 G20 Hedefleri: Güney Afrika Cumhuriyeti G20 döneminin başkanlığı, yüksek seviyeli çıktı ve G20 Muhasebesi “Katılımcılara başvurdu.

G20’nin uluslararası ekonomik işbirliği için “ana öncelik forumu olmaya devam etmesi” gerektiğinin altını çizerek Fidan, G20’nin esnekliğini ve güncellenmesini sağlamak için yenilenmiş bir kararlılıkla bir dizi adımın benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Fidan, bu pasajların “uluslararası barış ve güvenliğin korunmasında daha kapsayıcı ve temsili bir küresel yönetişim sistemi çabaları” olduğunu ve “gelişmekte olan ekonomilerin ve bölgesel aktörlerin karar verme süreçlerine katılımını artırdığını” söyledi.

Fiddan, özellikle Orta Asya, Kafkasya ve Orta’da “İslam İşbirliği Örgütü (İK), Güney Milletler -est Asya (ASEAN) ve Afrika Birliği” gibi bölgesel örgütler arasındaki işbirliğini güçlendirmenin önemine dikkat çekiyor. Doğu, bölgesel ekonomik koridorlar.

“Suriye, Gazze ve dünyanın diğer birçok bölgesinde barış son derece kırılgandır”

Fiddan, göç ve mülteciler, sürdürülebilir resimler ve gıda güvenliği, enflasyon ve tedarik zincirinin daha iyi koordinasyon sağlamak için küresel çabalarla başa çıkmak için sürdürülebilir resimlerle iyi paylaşım ve destekleri desteklemek için krizi.

Bakan Fidan, “Barış, ekonomik kalkınma ve refah kalıcı olamaz. Suriye, Gazze ve dünyanın diğer birçok bölgesi son derece kırılgandır.” dedi.

Fiddan, G20’nin jeopolit ve jeopolitik arasındaki bağlantıyı oluşturarak daha istikrarlı bir küresel düzenin modellenmesinde daha etkili olabileceğini ve ekonomik diplomasi kanallarının jeopolitik bölümler arasında köprüler oluşturmak ve bu bölümlerin üstesinden gelmek için kullanılabileceğini vurguladı.

Fidan, “Bu bağlamda, G20’nin jeo -ekonomik bir denge olarak rolünü artırmaya teşvik edilmelidir. Türkiye olarak bu vizyona katkıda bulunmaya hazırız.” İfadesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir