Biri çıktı, biri içeride… Bahar Candan ve Nihal Candan'a yönelik soruşturma tamamlandı! Gerekli yaptırımlar açıklandı

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından operasyonlar birçok sosyal medya ünlüsüne de yayıldı. Lüks yaşamları ve sosyal medya paylaşımlarıyla ünlenen Bahar ve Nihal Candan kardeşler, geçtiğimiz kasım ayında tutuklanmıştı.

Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Candan kardeşler, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma talebiyle sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Nihal Candan tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yemeyi bıraktı. Beslenme alışkanlığı bozulan Nihal Candan'ın “anoreksiya nervoza” hastası olduğu iddia edildi. Nihal Candan'ın 37 kilo kadar zayıfladığı ve psikolojik açıdan dengesiz olduğu öğrenildi.

Tüm bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz günlerde Nihal Candan serbest bırakıldı. Biri dışarıda diğeri içeride olan Candan kardeşler hakkındaki soruşturma böylece sona erdi.

HAYIR

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Küçükçekmece Başsavcılığı, aralarında “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamasıyla aralarında Bahar kardeşler ve Nihal Candan'ın (Gülnihal Çiçek) bulunduğu 22 şüpheli hakkında soruşturmayı tamamladı. Savcılık, 22 şüphelinin yer aldığı iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Savcılık, Bahar Candan'ı “örgüt üyeliği ve örgüt kapsamında kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta şirketi veya kredi kuruluşu çalışanı gibi göstererek dolandırıcılık” suçundan iki kez 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezasına çarptırdı. faaliyetlerde bulunduğunu veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemek.” kadar hapis cezası istedi

bahar kapağı

Günaydın'dan Huzeyfe Atıcı'nın haberine göre; Geçtiğimiz ay tahliye edilen Nihal Candan'ın (Gülnihal Çiçek) aynı suçlamayla 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

nihal candannn

ŞEBEKEDE 3 AYRI İŞLEM YAPILDI

İddianamede 38 isim “müşteki”, bir isim ise “şikâyetçi-şüpheli” olarak yer aldı. Soruşturma kapsamında şu ana kadar ilki 4 Mayıs 2023, ikincisi 14 Kasım 2023 ve üçüncüsü 10 Ocak 2024'te olmak üzere 3 ayrı operasyon gerçekleştirildiği altı çiziliyor. İddiaya göre soruşturma esaslı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmanın ardından savcılığa sunulan 16 Ocak 2023 tarihli rapora ilişkin. Rapora göre, İstanbul'da dolandırıcılık yoluyla avantaj sağlamak amacıyla oluşturulan suç örgütünün üyeleri, paravan olarak kurdukları şirketler aracılığıyla faaliyet gösteriyordu.

ekran penceresi

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Eski sevgilisini video çekmeye zorladığı iddia edildi!  Karar verildiEski sevgilisini video çekmeye zorladığı iddia edildi! Karar verildi
Söyledikleri beni şok etti!  Söyledikleri beni şok etti! “Ayaklarına masaj yaptım…”
Sevgilisini 1 yıldır göremiyor!  Sevgilisini 1 yıldır göremiyor! “Başka bir kadınla yatakta…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir