Cenevre Üniversitesi'nde Filistin'e destek amacıyla düzenlenen protestoya polis müdahale etti

Yerel saatle sabah 05.00 sıralarında 20'ye yakın üniformalı ve sivil polis, protestonun gerçekleştiği kampüs alanına girdi.

Bölgeden ayrılmayı reddeden yaklaşık 60 öğrenci, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Öğrencilerin sorgularının ardından serbest bırakılmaya başlandığı iddia edildi.

Daha sonra protestonun gerçekleştiği alandan Filistin bayrakları, pankartlar, masa ve sandalyeler gibi tüm malzemeler kaldırıldı.

Öğrenciler sabah açıldığında kampüse giriyor ve yetkililerle buluşarak malzemenin nerede olduğunu öğreniyor.

Öğrenciler eyleme son vermediklerini ve devam edeceklerini söylüyor.

Rektör öğrencilerden protestoya son verilmesini istedi

7 Mayıs'tan bu yana eylem yapan öğrenciler, rektörün 12 Mayıs'taki “kampüsü boşaltın” ve “protestoya son verin” çağrısına ve “gerekirse polis müdahale eder” uyarısına tepki gösterdi.

Öğrenciler eylemlerini sürdürürken yüzlerce kişi de onları kampüs dışında yalnız bırakmadı.

Üniversite yönetiminden Gazze konusunda net bir tavır bekleyen öğrenciler, İsrail üniversiteleri ve kurumlarıyla ilişkilere son verilmesi ve “akademik boykot” uygulanması çağrısında bulunuyor.

Üniversite güvenlik görevlileri, öğrenci kimlik kartı olmayan hiç kimsenin kampüse girişine izin vermemektedir.

Eylemler İsviçre'nin geneline yayıldı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına yanıt olarak ve ABD ve Avrupa'daki birçok üniversitede düzenlenen Filistin yanlısı protestolara destek amacıyla 2 Mayıs'ta Lozan Üniversitesi'nde başlayan protestolar ülke geneline yayılmaya devam ediyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Lozan ve Cenevre üniversitelerinin yanı sıra Basel, Bern, Fribourg ve Neuchâtel üniversitelerinde de dün protesto gösterileri başladı.

Aktivistler, üniversite yönetimlerini İsrail kurumlarıyla ilişkilerini sonlandırmaya ve Gazze soykırımını kamuoyu önünde kınamaya çağırıyor.

Öğrenciler taleplerinin karşılanmaması durumunda protestolarına devam etmeyi planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir