Fahiş fiyatlara yeni yaptırımlar yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


“Gerçek ihtiyaçlar belirlenerek gereksiz harcamaların önüne geçilecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda tasarruf konusunda yapılan çalışmalara ilişkin şunları söyledi:


“Tasarruf, kamu sektöründe gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması ve kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması olarak anlaşılmalıdır. Yani bundan başka bir şey olarak anlaşılmamalıdır. Biz şu anda bütçelerin buna göre gözden geçirilmesi için çalışıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı tasarruf aşamalarını takip edecek, araçların resmi kullanımından, iletişim giderlerinden temsil, tören ve ağırlama hizmetlerine, envanter alımlarına kadar tüm harcamalar incelenecek, gerçek ihtiyaçlardan kaçınacağız. Milletimizin refahını artıracak maliyet tasarrufu tedbirleri olarak hükümet olarak ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.” İlk hedefimiz ise kamu harcamalarında tasarruf sağlamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi kolaylaştırmaktır. Bunu daha önce de başardık.”


“Milletimizin fahiş fiyatların ağırlığı altında ezilmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Gıda sektöründe uygulanan fahiş fiyatlara ilişkin yeni tedbirlerin alınabileceği uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:


“Burada temel önceliğimiz her şeyden önce vatandaşlarımızın refahıdır. Fahiş fiyatlarla mücadelede yeni ve daha caydırıcı tedbirler önerebiliriz. Aşırı kâr hırsı frenlenene kadar sorun ne kadar olursa olsun devam edecektir. Fiyat artışlarına izin veremeyiz, özellikle gıda gibi zorunlu kalemler konusunda, paketlerin üzerine fiyat yazılması konusunda da mutlaka harekete geçeceğiz, milletimizin ezilmesine asla izin vermeyeceğiz. fahiş Esso fiyatlarının ağırlığı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir