Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail, Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri toplu mezara çevirdi

Sağlık Bakanlığı Gazze Acil Durum Komitesi Üyesi Mutasim Said Salah ve Sivil Savunma Kurumu Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail'in Gazze hastanelerinde işlediği suçlar ve bulunan toplu mezarlar hakkında bilgi verdi. Şifa hastane kompleksi.

İsrail'in yaklaşık 8 aydır suç işlemeye devam ettiğini belirten Salah, Şifa Hastanesi'nin acil servis, diyaliz merkezi ve ameliyathane bölümünün bulunduğu toplam 3 toplu mezarda 80 ceset bulunduğunu, ayrıca bu mezarlarda da 80 ceset bulunduğunu kaydetti. Hastanenin diğer yerlerinde ve kum yığınlarının altında onlarca ceset var.


Toplu mezarlardan çıkarılan cesetler İsrail'in vahşetini ortaya koyuyor

Toplu mezarlarda bulunan cesetler üzerinde yapılan testler hakkında bilgi veren Salah, şunları söyledi:

“Bu insanlar sağlık hizmeti alamadıkları için yoğun bakımda yatan ve solunum cihazlarının durması nedeniyle ölenler, tedavi edilemediği için yaraları enfeksiyon kaptığı için ölenler, ezilmiş olduğu için parçalanmış halde bulunan hastalardır. İsrail askeri araçlarıyla başları gövdelerinden ayrılanlar ve gömülmeden hayatını kaybedenler “Göğsüne silahla vurularak öldürüldüklerini ve çöp yığınlarının altına gömüldüklerini gördük. İsrail, hastaneleri can kurtarılan yerlerden, ölüm kokusunun sindiği yerlere, toplu mezarlara dönüştürdü.”


Sağlık personeli öldürüldü ve gözaltına alındı

Kemal Advan, Nasır ve Şifa hastanelerindeki 7 toplu mezarda 520 cenaze bulunduğunu belirten Salah, İsrail ordusunun ihlallerinin sadece toplu mezarlarla sınırlı olmadığını, Şifa hastanesine yapılan son baskında 4 sağlık çalışanının şehit olduğunu söyledi. Böylece hayatını kaybeden sağlık personeli sayısı 492'ye yükseldi.

Salah, şu ana kadar İsrail tarafından gözaltına alınan 310 sağlık çalışanının çok zor koşullarda tutulduğunu ve işkenceye maruz bırakıldığını, bunlardan birinin de Şifa hastanesi ortopedi bölümü başkanı Adnan el-Burş olduğunu söyledi. işkence sonucu cenazesi henüz teslim edilmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir