Gençlik ve Spor Bakanı Bak, 19 Mayıs münasebetiyle Anıtkabir'i ziyaret etti

Bakan Bak ve beraberindeki heyet, Türk bayraklı gençlerle Aslanlar Caddesi'nde yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Anıtkabir'e çelenk bırakan Bak, Milli Misak Kulesi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Anıtkabir Özel Kitabı'nı imzaladı.

Bak, Anıtkabir'deki özel defterine şunları yazdı:


“Sevgili Atatürk, Türk gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda gençlerimizle manevi huzurunuzdayız. Kurtuluş Savaşı meşalesini yaktığınızdan bu yana tam 105 yıl geçti. Tarihin akışını değiştiren o meşale artık Türk milletinin elindedir.
gençliğinin ruhunda aynı heyecan, umut ve inançla yanıyor. Gençlerimiz, canlarımızdan daha kıymetli olan bu ülkeyi, kendilerine emanet edilen bu ülkeyi aydınlık bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışırken, biz de onları her geçen gün gelişen güçlü fırsatlarla destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında da yorulmadan, aşkla çalışarak, ülkemizi ve bayrağımızı her alanda yüceltmeye devam edeceğiz. Eğitimde, bilimde, sanatta ve sporda iz bırakan, yol açan, dünyaya yön veren gençlerimizle omuz omuza, güveninizi sadakat ve sadakatle koruyacağız. Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi bugün de en büyük gücü gençliği, en büyük gücü ve ilham kaynağı ise köklerinden gelen inanç ve kararlılığıdır. 19 Mayıs Atatürk Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle sizleri ve milletin istiklâli ve istikbali uğruna yorulmadan mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhun huzur içinde yatsın.”

Bakan Bak daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir