İngiltere'de sığınmacıların kaldığı otele saldırı düzenleyen 13 yaşındaki kız suçlu bulundu

Çocuğun 31 Temmuz'da Aldershot, Hampshire'daki protestolar sırasında sığınmacıların kaldığı Potters International Hotel'in girişine yumruk ve tekme attığı iddia edildi.

REKLAM

İngiltere'de 13 yaşındaki bir kız, sığınmacıların kaldığı bir otelde aşırı sağcıların düzenlediği şiddet eylemlerine katılmaktan suçlu bulundu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, Basingstoke Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, çocuğun 31 Temmuz'da Aldershot, Hampshire'da düzenlenen protestolar sırasında Potters International Hotel'in girişine yumruk ve tekme attığının görüldüğü iddia edildi.

Suçlamaların kabul edilmesinin ardından mahkeme çocuğu suçlu buldu ve kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Cezasının önümüzdeki ay açıklanacağı açıklandı.

Saldırganın Müslüman ve göçmen kökenli olduğuna dair yalan haberlerin ardından, 29 Temmuz'da bir dans dersine düzenlenen bıçaklı saldırının ardından aşırı sağcıların şiddet eylemleri, Southport kasabasındaki bir camiye saldırarak başladı.

İngiltere Başbakanı Kier Starmer, yaptığı açıklamada, üç kız çocuğunun hayatını kaybettiği bıçaklı saldırının ardından ülkeyi saran protestolarda yaşanan şiddeti kınadı ve bunları “aşırı sağın suç eylemi” olarak nitelendirdi.

Ulusal Polis Şefleri Konseyi (NPCC) tarafından yapılan açıklamada, Pazartesi günü itibarıyla çatışmalara katılan 975 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ne oldu?

İngiltere'nin Merseyside polisi, Salı günü Southport'ta düzenlenen bıçaklı saldırıda 3 çocuğun öldüğünü, 11 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Olay, Taylor Swift temalı bir dans atölyesi sırasında meydana geldi. İki saat süren etkinliğe bir yoga eğitmeni ve bir dans eğitmeni katıldı.

Polisten yapılan ilk açıklamada 6 ve 7 yaşlarındaki kız çocuklarının hayatını kaybettiği bildirildi.

Son olarak 9 yaşındaki kız çocuğunun yaralı olarak hastaneye kaldırılmasıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

Hayatta kalan 8 çocuk ve yaralı 2 yetişkinin hastanedeki tedavileri sürüyor. Yetişkinler ve beş çocuğun durumlarının kritik olduğu belirtildi.

Olayın ardından 17 yaşındaki saldırgan cinayet ve cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklandı.

Saldırının nedeni henüz netlik kazanmazken polis, olayın terörle bağlantılı olmadığını söyledi.

Başlangıçta kamuoyuna kanlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin “Ali” isimli bir mülteci olduğu ve “İngiltere'ye bir yıl önce geldiği” yönünde yanıltıcı haberler verildi.

Ancak daha sonra saldırıyı 17 yaşındaki Axel Muganwa Rudakubana isimli saldırganın gerçekleştirdiği açıklandı. Axel'in Galler'in başkenti Cardiff'te doğduğu ve 2013 yılında Southport bölgesine taşındığı bildirildi.

İngiltere'de çocuklara yönelik en ciddi saldırı 1996 yılında gerçekleşti. 43 yaşındaki Thomas Hamilton, İskoçya'nın Dunblane kentindeki bir okulun spor salonunda 16 anaokulu öğrencisi ve öğretmenlerini vurarak öldürdü. Olayın ardından ülkede bireysel silah kullanımı yasaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir