Korhan Berzeg'in kayıp kemikleri 3 kadavra arama köpeği ve 62 personel ile aranıyor

İstanbul'dan Balıkesir'in Gönen Mahallesi'ndeki yazlık evine gelen ekonomist Korhan Berzeg, geçtiğimiz yıl 17 Haziran'da köpeği “Tina” ile dışarı çıktı. Bir dönem Dünya Bankası'nda da görev yapan Berzeg'den başka haber alınamadı. Berzeg'in araması sonuçsuz kalırken “Tina” 74 gün sonra evine döndü. GPS takılarak çalışmaya dahil edilen “Tina” ile yapılan aramalar da sonuçsuz kaldı. Takım sayısını artırma çalışmaları geçen yıl 24 Ekim'de sonuçlandı.

Berzeg'in ortadan kaybolmasından 312 gün sonra yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, 23 Nisan'da Berzeg'in nüfus cüzdanı ve kredi kartının yanı sıra insan olduğu düşünülen kıyafet ve kemik parçalarını Armutlu ilçesine 3,5 kilometre uzaklıktaki yazlık evin bulunduğu dere yakınında buldu. yer alıyor. Olay yeri incelemeleri sırasında; Pantolon cebinde paçalarının bir kısmı yırtılmış, yine tahrip edilmiş kahverengi bir cüzdan ve Korhan Berzeg adına 3 farklı bankadan alınmış kredi kartı, 1 adet banka kartı, imha edilmiş bir İstanbul ücretsiz ulaşım kartı, bir adet Mavi İstanbul kartı bulunmaktadır. , Korhan Berzeg adına düzenlenmiş ehliyet ve nüfus cüzdanının yanı sıra 15 TL 10 banknot, 1 100 TL banknot, 1 50 TL banknot, 1 araç anahtarı ve muhtelif anahtarlar ele geçirildi.

316 GÜN SONRA YAPTIKLARI ANLAŞILDI

Bulunan giysi, malzeme ve kemikler incelenmek üzere toplandı. Kalça ve göğüs kafesine ait olduğu sanılan dokusuz kemik parçaları da İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu süreçte kızı Nisa Berzeg'den de kan örneği alındı. Yapılan incelemede kemik parçalarından alınan DNA ile Nisa Berzeg'den alınan kan örneğinin eşleştiği açıklandı. Böylece ortadan kaybolmasından 316 gün sonra Korhan Berzeg'in öldüğü doğrulandı.

Öte yandan Korhan Berzeg'in diğer kemiklerini bulma çalışmaları da sürüyor. Dün yani 5'inci gün yapılan aramalarda bazı kemik parçalarına rastlandı. Kafatasına ait olduğu söylenen kemik parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, 3 kadavra arama köpeği ve 62 personelin katıldığı aramalar altıncı gününe girdi. (DHA)Bu içerik Şahin Alp tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
MİT'ten Kuzey Irak'a operasyonMİT'ten Kuzey Irak'a operasyon
İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa ettiİskoçya Başbakanı Hamza Yusuf istifa etti
Canlı yayın sırasında kamyonun çarptığı sosyal medya fenomeniCanlı yayın sırasında kamyonun çarptığı sosyal medya fenomeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir