Mersin'de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor

Oluşturulma tarihi: 19 Eylül 2024 22:30

2-6 Ekim tarihleri ​​arasında Adana'da düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında Mersin'de gerçekleştirilen İnsansız Sualtı Sistemleri yarışmasının finali üçüncü gününde de devam etti.

class = “medyanet-inline-adv”>

Mersin Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen final müsabakalarında 45 takımdan 451 yarışmacı mücadele etmeye devam ediyor.

Katılımcılar, ileri kategorideki yarışmanın “Torpido Atma”, “Denizaltı Kablo Takibi ve Anomali Tespiti” ve “Renk Tespiti ve Kapı Geçiş” parkurlarında verilen görevlerde hünerlerini sergiledi.

Yarışmaya Adana'dan katılan Pelin Suluoğlu (15), AA muhabirine, 6 yıldır ekibiyle birlikte TEKNOFEST'e katıldığını söyledi.

TEKNOFEST'teki başarılarını anlatan Suluoğlu, şöyle konuştu: “Çok zorlu aşamalardan geçerek buraya geldik. Son iki yıldır ikinciyiz. Ekibime güveniyorum ve bunu başarabileceğimize inanıyorum. Heyecanlı ve mutluyuz.” dedi.

Yarın sona erecek İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması'nda temel kategoride birinciye 150 bin lira, ikinciye 120 bin lira, üçüncüye ise 100 bin lira ödül verilecek. İleri kategoride birinciye 200 bin lira, ikinciye 150 bin lira, üçüncüye ise 120 bin lira verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir