Metro İstanbul ile Manisa Büyükşehir Belediyesi İşbirliği – Son Dakika Türkiye Haberleri

Türkiye'nin en büyük şehir içi raylı sistem operatörü Metro İstanbul, 35 yılı aşkın işletme tecrübesiyle projeler geliştirerek ülkemizdeki birçok şehirle işbirliğine devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve beraberindeki heyetin Metro İstanbul ziyaretinin ardından Manisa'ya giden Metro İstanbul ekipleri, ulaşım projeleri için kentte incelemelerde bulundu; güzergah, istasyon, taşınacak yolcular ve maliyetlerin fizibilitesine ilişkin ön çalışmalar gerçekleştirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi şubelerinden Metro İstanbul arasında, Manisa'da toplu ulaşım projelerinin hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir bir ulaşım ağının oluşturulması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

EKREM İMAMOĞLU VE İSTANBUL METROSUNA TEŞEKKÜRLER

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, şunları söyledi: “Geçtiğimiz haftalarda ekibimle birlikte raylı sistem ve ulaşım gibi alanlarda oldukça fazla deneyime sahip bir şehir olan İstanbul'u ziyaret edip inceledik. Metro İstanbul yönetimi bizi ağırlayarak kurumun çalışmaları, faaliyet alanları ve projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Bu hafta deneyimlerinden faydalanmak istediğimiz Metro İstanbul uzmanlarından oluşan bir heyeti Manisa'da ağırladık. Değerli misafirlerimiz şehrimizde fizibilite çalışması yaptı. Fizibilite çalışmaları sonunda inşaata başlamak için ön sözleşme imzaladık. Bu süreçte desteklerini yoğun olarak hissettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na ve Metro İstanbul'un değerli liderlerine Manisa adına teşekkür ediyorum. “Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını en üst düzeye çıkarmak ve büyüyen sorunları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“İŞBİRLİĞİ VE DESTEK İÇİN KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Metro İstanbul Genel Müdürü Dr. Özgür Soy, şunları söyledi: “Metro İstanbul, Türkiye'nin şehir içi raylı sisteminin en büyük operatörü olarak, Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde raylı sistemlerin yaygınlaştırılması ve ileri teknolojik ulaşım çözümlerinin ön saflarında yer alıyor. İşbirliği ve destek için kapımız herkese açık olup, bugüne kadar ülkemizdeki birçok şehre planlama ve danışmanlık desteği verdik. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle Manisa'nın ulaşım sistemlerini bir üst seviyeye taşıyacak entegre, yüksek kapasiteli ve çevreci akıllı ulaşım projelerini hayata geçirerek şehrin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Metro İstanbul ile Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bu iş birliği protokolünün Manisa halkına hayırlı olmasını diliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilmesiyle birlikte, uzun soluklu çalışmalarla, farklı şehirlerle ulaşım alanında iş birliği ve sinerjinin artacağı, ciddi katma değer yaratılacağı bir döneme girdik. -dönem planları. Önümüzdeki dönemde bu tür proje ve işbirliklerinin sayısının artacağına inanıyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir