Netanyahu köşeye sıkıştı! Sokaklar yangına sahne, genel grev başladı… İsrail ayağa kalkıyor

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıda 1.200 kişi hayatını kaybetti, 251 kişi ise rehin alındı. Sürecin başından itibaren rehinelerin kurtarılması için çalışan İsrail cephesi başarısızlıkla sonuçlandı. 6 rehinenin cenazesine el konulmasının ardından İsrail halkı büyük bir protesto düzenlemeye başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ortalıkta görünmüyor…

6 REHİNİN CESETİ BULUNDU

İsrail, 7 Ekim saldırısının ardından Gazze'de Hamas'ın elinde bulunan 6 rehinenin cesedini bulduğunu duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada cesetlerin Cumartesi günü Refah bölgesindeki bir yer altı tünelinde bulunduğu belirtildi. Ordu, rehinelerin isimlerini açıkladı: Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Başçavuş Ori Danino.

BEN

Ordu sözcüsü Daniel Hagari, rehinelerin cesetlerin bulunmasından kısa bir süre önce Hamas tarafından öldürüldüğünü söyledi.

BBC'ye göre, Gazze'de rehin tutulanların ailelerini temsil eden Rehine Aileleri Forumu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya “ulusa seslenme ve rehinelerin sorumluluğunu üstlenme” çağrısında bulundu.

the

Grup yaptığı açıklamada, “Anlaşmanın imzalanmasındaki gecikme onların ve diğer birçok rehinenin ölümüne yol açtı” dedi.

Rehinelerin öfkeli yakınları İsrail genelinde grev çağrısı yaparken, o akşam son yılların en büyük gösterilerinden biri düzenlendi. 435 bin nüfuslu başkent Tel Aviv'de sokağa çıkanların sayısı 300 bine ulaştı.

P

NETANYAHU ZOR GÜNLER GEÇİYOR

Milliyet'in haberine göre, İsrail tarihinin en sağcı hükümetini kuran ve kabinesinde birden fazla faşist bakan bulunan Başbakan Netanyahu, Hamas'ın anlaşmayı kabul etmesine rağmen aylardır sürekli yeni koşullar önererek ateşkese direniyor. ABD'nin ateşkes teklifi

Q

CNN International'a konuşan bir yetkili, Netanyahu'nun büyük gösterilerin ülke geneline yayılmasından endişe duyduğunu söyledi.

SOKAKLARDA YANGIN, GENEL GREV BAŞLADI…

İsrail'de ateşkes ve takas anlaşması isteyen rehine yakınlarının talebi üzerine bu sabah genel grev başladı. Greve ülkenin en büyük sendikası Hisdatrut ve Tel Aviv belediyesi katıldı.

R

Histadrut başkanı Arnon Bar David, Pazartesi sabahından itibaren tüm İsrail ekonomisinin genel greve başlayacağını duyurdu. Sendika başkanı şunları söyledi: “Sarsılması gerekeni ancak bizim müdahalemizin sarsabileceği sonucuna vardım. Bir anlaşmaya varmalıyız. Anlaşma her şeyden daha önemli.”

İsrail'de bu sabah saat 07.00'de başlayan genel grevde Tel Aviv, Batı Kudüs ve Hayfa'da tren sistemleri, Egged, Dan ve Metropolin gibi büyük otobüs şirketlerinin araçları da gün boyu yollarda çalışmayacak. .

BEN

Grev bölgelerinde de anaokulları kapatılacak, ilk ve orta dereceli okullar yarım gün açık olacak. Hastaneler ve sağlık merkezleri yalnızca acil hastalara hizmet verecek. İsrail'in dünyaya açılan kapısı Tel Aviv'in Ben-Gurion Havalimanı'ndan sabah saat 08.00'den itibaren uçak kalkmayacak.

BEN

İsrail'deki tüm büyük bankalar grevde ve büyük alışveriş merkezleri bugün kapalı.

Ve

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir