SED ödemeleri ne zaman gerçekleşir? 2024 SED yardımı ne kadar? Çocukları okula giden ailelere yardım desteği… – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklarını okula göndermekte zorluk çeken ihtiyaç sahibi ailelere Ekonomik ve Sosyal Destek Hizmeti (SED) kapsamında maddi yardım sağlanacağını duyurdu. Kuyu, SED ödemeleri ne zaman gerçekleşir? 2024 SED yardımı ne kadar? SED 2024 yardımına nasıl başvurulur? İş yerinde, detaylar…

2024 SED ÖDEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler genellikle ay ortasında hesaplara aktarılmaktadır. Ağustos ayında 9 Ağustos'tan itibaren ödemeler hesaplara yatırılmaya başlandı. Eylül ayı ödemeleri için henüz net bir tarih açıklanmadı ancak ödemelerin ay ortasında yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklamalar geldiğinde haberlerimiz güncellenecektir.

SED 2024 YARDIM MALİYETİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla Ekonomik ve Sosyal Destek Hizmeti (SED) kapsamındaki ödeme oranları ve tutarları açıklandı. Bu destek kapsamında çocuklu ailelere yönelik belirlenen ödemeler şöyle:

Okul öncesi çocuklara 4 bin 312 lira,

İlkokula giden çocuklara 6 bin 468 lira,

Ortaokula giden çocuklara 6 bin 899 lira,

Okula gitmeyen ortaokul çocuklarına 4 bin 312 lira,

Liseye giden gençlere 7 bin 761 lira,

Kurumlardan ayrılan gençlere ise 3 bin 449 lira destek sağlanacak.

SED 2024 YARDIMI NASIL TALEP EDİLİR?

SED desteğinin sağlanmasını talep eden herkes, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezleri Müdürlüklerine başvuru ile birlikte şahsen başvuruda bulunabilir. Ayrıca e-Devlet üzerinden de başvuru yapılabilecek. “Ekonomik ve sosyal destek hizmeti ön başvurusu” “https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” adresinden yapılabilecek. Başvuru sonrasında profesyonel personel (sosyal hizmet uzmanı, psikolog, çocuk gelişimi uzmanı, psikolojik danışma ve rehberlik öğretmeni, sosyolog) başvuru sahibi ile ön görüşme yapar. Sosyal ve ekonomik desteğe uygun görülen başvuru sahipleri için dosya açılır ve sosyal inceleme yapılır. İncelemenin ardından destek almaya uygun görülen aileler için gerekli işlemler başlatılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir