Siyasi yasaktan bahseden davaya ateş püskürdü! İmamoğlu: Milletin ayıbıdır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi yasağın önünü açacak davaya sert tepki gösterdi. İstanbul'daki okulları gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Şimdi yargının mağduruyum, olmayan bir davanın, olmayan bir suçun suçlusuyum.”

“MİLLET AÇISINDAN UTANÇ VERİCİ BİR DURUM”

İmamoğlu, gazetecilerin davaya ilişkin sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Böyle bir hukuki yol bulunmasını uygun gördüler. Ama benim için asıl mesele şu ki, böyle bir dava açılamaz. Bu davanın tartışılıyor olması bile bu millet için gerçekten içler acısı bir durumdur. utanç verici durum.

“YARGI DOĞRU KARARI VERECEKTİR”

Yargıya güvenmek istiyorum çünkü eninde sonunda doğru kararı verecekler. Umarım adaleti tesis eder ve böylesine kötü bir durumdan milletimizin ve demokrasinin yararına çıkar.”

MURAT KURUM'UN ZİYARETİNE İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

İmamoğlu, dün 31 Mart yerel seçimlerindeki rakibi çevre, kentleşme ve iklim değişikliğinin mevcut temsilcisi Murat Kurum ile buluştu. Bir buçuk saat süren toplantıya ilişkin İmamoğlu, şunları söyledi:

“Maalesef İstanbul’un uzun zamandır masada olan sorunları var. 2, 3, hatta 4 yıllık meseleler var. Bunları onlara sayfa sayfa anlattık. Özel çevre kararnamesiyle belirlenecek kentsel dönüşüme ilişkin, “Bazı kısıtlılıklarımızın olduğu alanlarda iş birliği yapacağımız alanlar, bu ve benzeri konularda yaklaşık bir buçuk saat keyifli ve verimli bir sohbet gerçekleştirdik. benzer çevre sorunları ve atık su.”

AA-20240907-35588279-35588277-IBB_BASKANI_IMAMOGLU_CHPNIN_IKINCI_YUZYIL_DEGISIM_KURULTAYINDA_KONUSTU

ÖZGÜR ÖZEL İMAMOĞLU'NA DESTEK

Sivas'ta düzenlenen 20. Olağanüstü CHP Kongresi kapsamında konuşma yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de davada İmamoğlu'na destek verdi. Özgür Özel'in mesajları şöyle:

“Bunlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun uzun süredir askıda kalan ve karara bağlanmayan dosyası üzerinden kasıtlı çirkin sızıntılarla Türkiye'de siyaseti yönlendirme çabalarıdır. İmamoğlu bu çalışmalara karşı tavrını en fazla dile getirdi. Parti başkanı olarak kararlı ve net yolu herkesin önünde 1 460 milyon üyemiz adına şunu ifade ediyorum: İmamoğlu'nun tutumu partimizin tutumudur CHP, herkesin nazarında partimizin gözdesi Ekrem İmamoğlu'nun yanındadır, ve herkes yerinin ne olduğunu bilecek.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir