Sofraların baş kahramanı: Tadı damağınızda kalacak! Pratik İslami kebap tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

Lezzetiyle sizi büyüleyecek, pratik hazırlanışıyla da size zaman kazandıracak bu tarif, sofralarınızın baş kahramanı olacak. İşte İslam kebabının pratik tarifi…

Yayınlanma: 04.07.2024 – 20:59

Abo Ol

Google Haberleri

Geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan islami kebap, misafir sofralarının vazgeçilmezi haline geldi. İşte, Pratik islami kebap tarifi…

İSLİM KEBABİ TARİFİ

Malzemeler

  • 4 – 5 adet patlıcan – 750 gr.
  • 3 yeşil biber
  • 3 domates
  • Köfte için malzemeler
  • 500 gr. kesmek
  • 1 yumurta
  • 1 soğan – rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak – ezilmiş
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz
  • karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Domates sosu için malzemeler

  • 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 domates
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber parçaları
  • ½ bardak et suyu

Kızartma malzemeleri

yapı

  1. İslam kebabı için öncelikle patlıcanları çeşitli şekillerde soyun ve keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde kesin. Acısının geçmesi için tuzlu suda bekletin. Orta yağlı kıymayı kaseye koyun. Rendelenmiş soğan, yumurta ve galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ekleyin.
  2. Köfte karışımını iyice birleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun. Köfte karışımını altı cevizden biraz daha büyük parçalar halinde kesin.
  3. Avuç içinde yuvarladığınız köfteleri tavada ters çevirerek pişirin.
  4. Tuzlu suda dinlendirilen patlıcanların suyunu süzüp bol suda durulayın. Kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yağı ısıttığınız tavada ters çevirerek kızartın. Emici kağıt yardımıyla fazla yağı alın.
  5. Sap kısımlarını çıkardığınız yeşil biberleri dört eşit parçaya bölün. Kiraz domatesleri ikiye bölün. İkişer dilim kızarmış patlıcanı servis tabağına daha büyük bir şekil verecek şekilde dizin. Ortasına kızartılmış köfteyi yerleştirip kapatın.
  6. Üzerine bir parça yeşil biber ve bir kiraz domates koyun ve kürdanla sabitleyin. Köftelerin tamamını patlıcan şeritlerine aynı şekilde sarıp fırın tepsisine dizin.
  7. Sosu için; Zeytinyağını küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş domatesleri ve sarımsakları pişirin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra 4-5 dakika kaynatıp ocaktan alın.
  8. Hazırladığınız sosu patlıcanları yerleştirdiğiniz tavaya aktarın.
  9. İslam şişlerini önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. İslam kebabı hazır.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir