TBMM'de çatışma: Alpay Özalan, Ahmet Şık'a saldırdı

DEM Partisi Milletvekili Gülistan Koçyiğit, TBMM Genel Kurulu'nda çıkan arbedede şaşkınlıkla ayağa kalktı, Anayasa Mahkemesi'nin TİP Milletvekili Hatay Can Atalay'ın milletvekilliğinin kaldırılmasına ilişkin kararının “hükümsüz” olduğu kararının değerlendirilmesi için toplandı.

REKLAM

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Anayasa Mahkemesi'nin Hatay milletvekili Can Atalay'ın görevden alınmasına ilişkin “hükümsüz ve etkisiz” kararını değerlendirmek üzere muhalefet partilerinin ortak çağrısı üzerine 16 Ağustos Cuma günü olağanüstü toplandı. durum.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kürsüde konuşma yaparken İstanbul Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ı yumrukladı. Kavgayı ayırmaya çalışan Eşitlik ve Demokrasi için Halk Partisi (DEM) üyesi Gülistan Koçyiğit kaşlarını kaldırdı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 22 Şubat 2024 tarihli gerekçeli kararında, Can Atalay hakkındaki “savcılıktan çıkarma” kararının “yoksul” olduğunu açıkladı.

Anayasa Mahkemesi'nin 22 Şubat tarihli bu kararı, 1 Ağustos 2024 Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanacak. yayınlandı.

Mücadele nasıl başladı?

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, olağanüstü toplantıya AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ'ın başkanlık etmesini istedi. Ancak Genel Kurul'a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlık edecekti.

Bunun üzerine Eşitlik ve Demokrasi için Halk Partisi (DEM Partisi) Kart Milletvekili Gülistan Koçyiğit, “usul tartışması” açılması çağrısında bulundu.

Koçyiğit, Bekir Bozdağ'ın oturumu yönetmesine itiraz ederek, “Genellikle siz [Bekir Bozdağ] Zaten bu konseyde siz de vardınız ve Sayın Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliği düşürülme kararını okudunuz. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararın geçersiz olduğuna dair bir kararı var. “Bu anlamda yeniden bu Konseyde yer almanızın usule aykırı olduğunu düşünüyoruz ve usul tartışmasının açılmasını istiyoruz.”

Tartışmada ilk sözü alan Demokrasi ve Terakki Partisi (DEVA) Ankara Milletvekili İdris Şahin, oturumu yöneten Bekir Bozdağ'a şunları söyledi: “Meclis Başkanımız sizi o sandalyeye oturtarak hakkın kötüye kullanılmasının en güzel örneğini vermiştir. Yemin ettiğiniz Anayasa'nın bunu neden yaptığını biliyor musunuz?” “Anayasaya aykırı hareket edeceğinizi biliyor, bu yüzden bugün Genel Kurulu size başkanlık ettiriyor” dedi.

İkinci katta yer alacak DEM Partisi Milletvekili Koçyiğit, söz hakkını TİP Milletvekili Ahmet Şık'a devretti.

Podyumdaki konuşmasına “Hiç utanmanız yok” sözleriyle başlayan Şık, AK Parti saflarından tepki aldı.

Şık, şunları söyledi: “Madem sizin olmayan herkese terörist diyorsunuz, Can Atalay'a da terörist demeniz şaşırtıcı değil. Ama herkes şunu bilmeli ki bu ülkedeki en büyük terör örgütü bu sıralarda oturan, terör örgütünü çökerten insanlardır. Sizlerin hepsi bir arada bu ülkeye Can Atalay kadar faydalı değilsiniz.” AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, açıklamalarının ardından kürsüye gelerek Şık'a yumruk attı.

Kavgaya müdahale etmeye çalışan DEM partili Gülistan Koçyiğit kaşlarını kaldırdı. Kaşı kanayan Koçyiğit, Meclis Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir