Venedik'te turist gruplarına 25 kişi sınırı getirildi ve megafon yasaklandı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

İkonik İtalyan şehri, büyük kalabalıkları düzenleme ve yerel yaşamı iyileştirme misyonunun bir parçası olarak tur gruplarındaki insan sayısını sınırladı.

REKLAM

Dünyanın en turistik şehirlerinden biri olan Venedik, uzun süredir aşırı turizmin getirdiği olumsuzluklarla boğuşuyor.

İtalya'nın lagün kenti, kitle turizminin bu etkilerini azaltmak amacıyla alınan yeni kararlar kapsamında tur rehberlerinin megafon kullanmasını yasakladı ve tur gruplarını 25 kişiyle sınırlandırdı.

Turist gruplarının büyüklüğüne ilişkin yeni kurallar Perşembe günü yürürlüğe girdi ancak iki yaşın altındaki çocuklar, okul grupları ve eğitim gezileri için istisnalar da dahil. Bu kurallar aynı zamanda Venedik'in Murano, Burano ve Torcello adaları için de geçerli olacaktır.

Kısıtlamanın haziran ayında yürürlüğe girmesi planlanıyordu ancak birçok rehberin 25'ten fazla kişiden oluşan gruplar için rezervasyon yapması nedeniyle ertelendi.

Kuralları ihlal eden rehberlere 25 ila 500 avro arasında para cezası verilecek.

Belediyeye göre “kafa karışıklığı ve rahatsızlık yaratabilecek” hoparlörlerin kullanımı da yasak.

Kentin güvenlik şefi Elisabetta Pesce geçen yıl yaptığı açıklamada, bu politikaların aynı zamanda Venedik'in tarihi merkezini ve en çok ziyaret edilen Murano, Burano ve Torcello adalarını ziyaret eden grupların deneyimlerini iyileştirmeyi de amaçladığını söyledi.

Yeni düzenlemenin şehir sakinlerinin günlük yaşamlarını iyileştireceği ümit ediliyor.

Günlük giriş ücreti

Kitle turizmiyle mücadele kapsamında Venedik'te misafir günlük ücret uygulaması da test edildi. Kişi başı 5 avroluk ücret, çoğu hafta sonları da dahil olmak üzere Nisan ile Temmuz ortası arasındaki 29 yoğun günde geçerlidir.

Uygulamanın amacı kalabalığı sınırlamak, daha uzun ziyaretleri teşvik etmek ve Venedik'te yaşayanların yaşam kalitesini artırmaktı.

Toplamda yaklaşık 450.000 ziyaretçiyle 2,2 milyon Euro gelir elde etmesine rağmen bazıları uygulamayı “başarısız” olarak nitelendirdi. Denemenin ilk 11 gününde ortalama 75.000 ziyaretçi ile turist sayısında çok az bir azalma olduğunu belirtmek gerekir.

Birleşmiş Milletler (BM) kültür ajansı, turizmin kırılgan lagün kenti üzerindeki etkisini, Venedik'i iki kez UNESCO'nun tehlike altındaki dünya mirası listesine koymayı düşünmesinin temel faktörü olarak gösterdi.

Venedik'te bile büyük yolcu gemilerinin Giudecca Kanalı'ndan geçişini sınırlamak için girişimlerde bulunuldu.

Geçtiğimiz eylül ayında ise Kovid-19 salgını nedeniyle turizmde yaşanan düşüş nedeniyle ertelenen günlük ziyaretçi oranının uygulamaya geçileceği açıklanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir