‘Narin’ Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Babasının Evinde Öldürüldüğü Tespit Edildi! – Türkiye’den son dakika haberleri

Diyarbakır’ın Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

HalkTV’den Ferit Demir’in haberine göre, Diyarbakır Savcılığı’nın Narin Güran’ın evinde topladığı deliller ve deliller üzerinden elde edilen DNA sonuçlarına göre Narin Güran’ın kendi evinin bir odasında öldürüldüğü sonucuna varıldı.

Müfettişlerin edindiği bilgiye göre, evdeki çok sayıda delilin yok edilmesi için birçok yönteme başvurulduğu, evdeki mobilya, kıyafet ve halıların özel yöntemlerle yıkandığı da belirlendi. Evdeki tüm delillerin yok edilmesine rağmen bazı eşyalarda DNA tespit edildiği öğrenildi.

Elde edilen bulgular ve deliller kapsamında, Diyarbakır Başsavcılığı, Narin’in 21 Ağustos’ta evine döndükten dakikalar sonra boğularak öldürüldüğü sonucuna vardı.

YENİ BİR TALEP YAPILACAK

Narin Güran soruşturması kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen çalışmaların ardından şüpheli olarak gözaltına alınan 12 kişi ile diğer şüphelilerin tutukluluk hali devam ederken kullandıkları cep telefonu numaralarının bağlı olduğu GSM operatörlerinden elde edilen HTS kayıtları ortaya çıktı. Denemede pek çok bilginin netleştiği öğrenildi.

Ele geçirilen kısıtlı HTS belgelerine göre, gözaltına alınan amcası Salim Güran, Narin saat 15.15’te eve dönmeden önce kardeşi Arif Güran’ın evindeydi, Narin eve döndüğünde oradaydı ve ardından evden çıkıp en az 3 kez eve girip çıkmıştı. aralıklar.

Ayrıca anne Yüksel Güran ile Salim Güran arasında saat 15.20 ile 15.35 arasında 3 telefon görüşmesi yapıldığı belirlendi. Görümcelerin kısıtlı HTS kayıtlarında yapılan aramalar sonucunda elde edilen bilgiye göre, Hediye Güran, Maşallah Güran ve Nevzat Bahtiyar, Narin’in öldürüldüğü sırada saat 15.15’ten kısa bir süre sonra Arif Güran’ın evindeydi ve daha sonra ilk cinayetin işlendiği ortaya çıktı. Eve gelen kişi ise görümcesi Hediye Güran’dı. Nevzat Bahtiyar ve Maşallah Güran’ın da çok kısa aralıklarla eve geldiği belirlendi.

Maşallah Güran ve Hediye Güran’ın saat 15.15’ten 19.00’a kadar birçok kez Arif Güran’ın evine geldikleri ve evdeki suyun belirlenen standartların üzerinde kullanıldığı belirlendi.

Diyarbakır Başsavcılığınca şüpheli sanıklara ait HTS kayıtları üzerinde uzman ekipler tarafından yapılan inceleme ve tespitlerin tamamlandığı öğrenilirken, elde edilen sonuçlara göre tutuklu sanıkların yeniden sorgulanmasına karar verildiği ve sanıkların zanlı oldukları iddiasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. . Savcıların öncelikle tutuklu 12 sanığı sorgulayacağı öğrenildi. Sorgulamaların ne zaman yapılacağına ilişkin henüz bir bilgi verilmedi.

GÜRAN AİLESİ’Nİ AVUKAT ORDUSU SAVUNACAK

Narin soruşturması kapsamında tutuklanan 9’u Güran ailesinden toplam 12 kişiyi avukatlardan oluşan bir ordu savunacak. Alınan bilgiye göre, Güran ailesinin şu ana kadar 12 avukata vekalet verdiği öğrenildi. Güran ailesini savunacak 12 avukat dün cezaevine giderek müvekkilleriyle grup toplantısı yaptı. Bu toplantı nedeniyle cezaevindeki birçok görüşme yarıda kesilirken, farklı illerden ve Diyarbakır’dan çok sayıda avukat da Diyarbakır’a geldi. T. Cezaevi tipi cezaevindeki müvekkilleriyle görüşmek için Güran ailesinin avukatlarının görüşmesi nedeniyle bekletildi. Güran ailesinin görüşmeleri tamamlandıktan sonra başka avukatlarla da görüşüldüğü ve bu uygulamanın ailenin güvenliği için yapıldığı belirtildi. Gözaltına alınan Güran ailesi şüphelilerinin hayatları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir