Dünyanın en zengin müzisyeni Taylor Swift’in serveti dudak uçuklattı

Oluşturulma tarihi: 07 Ekim 2024 10:08

Amerikalı şarkıcı Taylor Swift, 1,6 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin kadın müzisyeni konumunu güçlendirdi.

Forbes, Amerikalı şarkıcı Taylor Swift’in servetini güncelledi. Taylor Swift, 1,6 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin kadın müzisyeni konumunu güçlendirdi.

14 kez Grammy Ödülü kazanan sanatçı, Eras Tour’un büyük başarısı, 2023 ve 2024’teki dünya turnesi ve müzik kataloğunun değerinin artmasıyla geçen yıl ilk kez milyarder oldu. Forbes’a göre sanatçı, 2024 yılında 65 konserden 400 milyon dolar kazandı. Bu konserlerden elde edilen gelirin ise 1,1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Forbes, “Servetinin yaklaşık 600 milyon doları telif hakları ve turne gelirlerinden oluşuyor; şarkıcının tahmini 600 milyon dolar değerinde bir müzik kataloğu ve yaklaşık 125 milyon dolarlık gayrimenkul varlığı var” dedi.

34 yaşındaki Swift, Mart 2023’te konser serisine başlamadan önce, Eras Turnesi’nin biletleri Amerika Birleşik Devletleri’nde neredeyse tükenmişti. O zamandan bu yana dünyanın dört bir yanındaki stadyumlarda biletleri tükenen seyircilere performans sergileyen yıldız, turnesinin Avrupa ayağını geçtiğimiz Ağustos ayında tamamladı. Ünlü yıldız, 18 Ekim’de Miami Florida’da sahnelere geri dönecek.

SWIFT EN ZENGİN İKİNCİ MÜZİSYEN

Swift, Eras Turu sırasındaki popülaritesinin ardından Time dergisi tarafından Yılın Kişisi seçildi. Swift, 2,5 milyar dolarlık servete sahip Jay-Z’den sonra en zengin ikinci müzisyen. Bu ikiliyi 1,4 milyar dolarlık net servetiyle Rihanna takip ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir