Bakan Kacır ve Bakan Uraloğlu Türksat 6A törenine katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun uzaya fırlatılmak üzere ABD Florida'daki Cape Canaveral Hava Üssü'ne gönderilmesi için Mürted Havaalanı'nda düzenlenecek törene katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte Türksat 6A'nın ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri Üssü'ne gönderildiği sevk törenine katıldı. Antonov AN-124 tipi uçakla bu akşam Florida'ya hareket eden Türksat 6A'nın Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'nın tamamını kapsayacağını belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz uydumuzla Recep Tayyip Erdoğan: “Dünyada haberleşme uydusu üreten 10 ülke arasındayız.” dedi.

“Yüzde 90’a Varan Milli Oranla Uyguladık”

Bakan Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun Tübitak Uzay, Aselsan, Tusaş ve Ctech, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Cumhurbaşkanlığı ve Türksat'ın çalışmalarıyla oluşturulduğunu belirterek, “Yerlileşme oranıyla hayata geçirdik. Her ne kadar üretim süreci 2018 yılında başlamış olsa da fikir ve imzası biraz daha geriye gidiyor. Bugün uydumuzun ana kısmını konteynere koyacağız ve inşallah götüreceğiz. Bu akşam dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov'la yola çıktık” dedi.

“Temmuz ayının ikinci haftasında yörüngeye fırlatacağız”

Uraloğlu, Türksat 6A'nın uzaya ulaşacağını, 42 derece sıcaklıkta ve 35 bin 786 kilometre yükseklikte olacağını belirtti. Tüm testlerin ardından bu yıldan itibaren hizmete almayı planlıyoruz” dedi. Dedi.

“DÜNYA NÜFUSUNUN YÜZDE 65’İNİ OLUŞTURACAK 5 MİLYAR İNSANA ULAŞACAĞIZ”

Bakan Uraloğlu, 5 uyduyla Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Avrupa ve Türkiye'nin yakın coğrafyasında yaklaşık 3,5 milyar insana hizmet verdiklerini açıklayarak, şöyle konuştu: “Türksat 6A ile Hindistan'ın, Tayland'ın, Malezya'nın, Endonezya'nın tamamı kapsanacak ve 5 milyarlık bir nüfus kapsanacak.” Bir nüfusa ulaşacağız. Bu, dünya nüfusunun %65’ine tekabül ediyor. “Buralardaki hizmetlerin satışıyla birlikte 250 milyar dolara üretilen uydumuzun iade sürecini de tamamlamış olacağız.” dedi.

“DÜNYANIN İLK 10 HABERLEŞME UYDU ÜRETİCİSİNDEN BİRİSİYİZ”

Türksat 3A, 4A ve 4B'nin üretimi sırasında Türksat mühendislerinin yetiştirilmesine yardımcı olmakla başlayan süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirdiğini belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: “Dünyanın haberleşme uydusu üreten 10 ülkesi arasındayız. . Gerçek anlamda neler yapabileceğimizi ortaya koyan bir işten bahsediyoruz. Ertesi gün ne olur diye düşündüğümüz bir Türkiye'den, 2035'i, 2053'ü, 2071'i planlayan bir ülkeye geçtik. Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Milli Savunma Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizleri eğiten ve her türlü desteği sağlayan sanayiciyiz. Bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Başka güzel projelere imza atmak ümidiyle sizleri saygıyla, sevgiyle, sevgiyle selamlıyorum. “Yolculuğumuz bereketli olsun” dedi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir