Bakan Uraloğlu: Trenler 19 Mayıs'ta ücretsiz olacak


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Demiryolu Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattının ücretsiz olacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Atatürk'ü Anma Günü, gençlik ve spor münasebetiyle Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Demiryolu Hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattının 19 Mayıs'ta ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu.

Türkiye'nin en önemli ulaşım araçlarından birinin demiryolu olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, ülkenin geleceği olan gençlerin önemli bir kısmının tren yolculuğunu tercih ettiğini bildirdi. Hızlı trenle seyahat edenlerin yüzde 19,8'inin gençlerden oluştuğunu kaydeden Uraloğlu, “TCDD Taşımacılık'ın işlettiği yüksek hızlı tren, hat ana hat ve bölgesel trenlerimizde gençlerimize çeşitli tarifelerde yüzde 15 indirim ve indirimli geçiş seçenekleri sunuyoruz. Gençlerimiz, hızlı trenlerimizin yanı sıra turistik trenlerimize de büyük ilgi gösteriyor. “Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demir yolu sevgisiyle yetişmesi çok önemli. “dedi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir