Deniz turizmine yönelik seyir izin belgesi e-Devlet'te

Bakan Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu yeni sistemi değerlendirdi.

Uraloğlu, deniz ve turistik araçlara yönelik Seyrüsefer İzin Sistemini (SİBS) güncelleyerek tamamen dijital ortama taşıyarak denizcilik acenteleri ve tekne sahiplerinin kullanımına sunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Belge, çeşitli bakanlıkların fiziki onayı ile kağıt üzerinde hazırlanırken, gemilerin izin ve bilgilerinin yer aldığı SİBS'yi 12 Temmuz 2024 tarihinden itibaren güncelleyerek yeni sistemi hayata geçirdik. Güncellenen yeni sistemle vatandaşlar, sahip oldukları deniz turizmi araçları için izin alabiliyorlar ve denizcilik acenteleri tüm gemiler için izin alabiliyorlar “Devlet sistemine email şifrelerini girerek belge işlemlerini kendilerinin yapabilmesine imkan sağladık”.

Uraloğlu, yeni sistemle teknenin sahibinin değişmesi durumunda gerekli bilgi güncellemelerinin hızlı bir şekilde elektronik ortamda yapılabileceğini, bu sayede bürokratik sürecin hızlandırıldığını söyledi.

Belge ücreti internet üzerinden ödenebilir

Uraloğlu, kullanıcı ihtiyaçlarına hızlı ve etkin yanıt vererek hizmetin genel kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bir diğer yenilik olarak ise belge vergisinin sistem üzerinden oluşturulan ödeme kodu ile ödenebilmesi ve ödemenin online sistemde görünmesi nedeniyle ek bir makbuz beyanına gerek duyulmaması olduğunu belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: Belge ve ücret online ödeme sistemiyle birleştirildi.” değerlendirmesini yaptı.

Uygulamanın dijital ortama taşınmasıyla birlikte devlet kurumlarındaki evrak işlerinin azaldığını vurgulayan Uraloğlu, sistemin ilgili tüm devlet kurumlarıyla koordineli çalıştığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, bilgilendirme mesajları ve kullanım videolarına erişimin tüm kullanıcılar için mümkün olduğunu, 2023 yılında 60 bine yakın navigasyon izni verildiğini, yeni sistemin devreye girmesinden sonraki dönemde bu sayının 12 bin 405 olarak kaydedildiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir