Dünyanın en büyük stadyumu hangisidir? Dünyanın en büyük stadyumları listesi…

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Dünyanın en büyük stadyumu hangisidir?

Kuzey Kore'nin Pyongyang şehrinde bulunan Rungrado May Day Stadyumu dünyanın en büyük stadyumudur. 150.000'den fazla kişilik kapasiteye sahiptir. Bu inanılmaz spor salonunun mimari ihtişamını mükemmel bir şekilde yakalayan, güzel bir tasarıma sahip etkileyici bir yapıdır.

Hem futbol maçlarına hem de diğer spor etkinliklerine ev sahipliği yapmak üzere inşa edilen bu heybetli yapı yaklaşık 2.230.000 metrekare büyüklüğünde olup Kuzey Kore kültürü ve toplumunun en ikonik sembollerinden biridir.

Dünyanın en büyük stadyumlarının listesi

Dünyanın en büyük stadyumu nedir Dünyanın en büyük stadyumları listesi...1 Mayıs Rungrado stadyumundan sonra dünyanın en büyük dört stadyumu

Narendra Modi Stadı

1982 yılında inşa edilen ve 2006 yılında yenilenen Narendra Modi Stadyumu, hem seyirciler hem de sporcular için son teknolojiye sahip tesislere sahiptir. Sevilen stadyum 132.000'den fazla oturma kapasitesine sahiptir ve dünyanın her yerinden gelen kalabalığa ev sahipliği yapabilir. Narendra Modi Stadyumu'nun son teknolojiye sahip tesisleri ve modern, zarif tasarımıyla dünyanın en iyi stadyumlarından biri olmasının sayısız nedeni var.

Michigan Stadyumu

“Büyük Ev” olarak da bilinen Michigan Stadyumu, dünyanın en büyük ve en ikonik stadyumlarından biridir. 100.000'den fazla oturma kapasitesiyle Michigan Wolverines futbol takımının ana sahasıdır. 1927 yılında inşa edilen stadyum, yıllar içinde değişen trendlere ve teknolojiye ayak uyduracak şekilde geliştirildi.

Kunduz Stadyumu

106.000'den fazla kişi kapasiteli Beaver Stadyumu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük ikinci stadyumdur ve gerçekten hayranlık uyandıran bir manzaradır. En son teknolojiye sahip tesisleriyle bu stadyum, tuttuğu takımı desteklemek isteyen futbol taraftarları için mükemmel bir yerdir. Beaver Stadyumu'nda göze çarpan ilk şey muazzam boyutudur. Sosisli sandviçlerden gurme kahveye kadar her şeyin sunulduğu büfeler, geniş oturma yerleri ve maç öncesi ve sonrasında dinlenebileceğiniz çok sayıda alan bulunmaktadır.

Ohio Stadyumu

“At Nalı” ve “Ayakkabı” olarak da bilinen Ohio Stadyumu, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük ve en ünlü stadyumlardan biridir. 102.000'den fazla seyirci kapasiteli bu ikonik tesis, Ohio State Buckeyes futbol takımına ev sahipliği yapmaktadır. Ohio Stadyumu yıllar boyunca spor, müzik ve siyaset dünyasının en büyük isimlerinden bazılarına ev sahipliği yaptı. Metallica ve U2 gibi ünlü müzisyenlerin yanı sıra Archie Griffin gibi efsane futbolcular da burada çalmıştır.

Dünyanın en büyük camisi nedir? Dünyanın en büyük camisi nerede?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir