Gazze'deki Aksa Şehitleri Hastanesi'ndeki jeneratörlerden biri arızalandı

Hastane yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, jeneratörlerden birinin teknik arıza nedeniyle çalışmayı durdurduğu belirtildi.

Açıklamada, bu durumun onlarca yaralı, hasta ve prematüre çocuğun yoğun bakım odalarında ve solunum cihazlarında ölmesiyle sonuçlanabilecek bir insani felaketin habercisi olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu anda 700'den fazla yaralı ve hasta kişinin hastaneye kaldırıldığı, 1 milyondan fazla kişinin ve yerinden edilmiş kişinin Gazze'nin merkezinde tedavi gördüğü, İsrail'in Gazze'ye elektrik sağlamadığı ve İsrail'e yakıt getirmediği belirtildi. Gazze Şeridi'ndeki tek elektrik santrali elektrik. Hastanenin 244 gün üst üste sadece iki jeneratörle çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, her iki jeneratörün de operasyonel devamlılığın sağlanması için düzenli bakım ve dinlenme periyotlarına ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, İsrail'in jeneratörlere yedek parça girmesini engellemekle suçlandığı belirtildi.

Deklarasyonda, Gazze'deki hasta, yaralı ve çocukların kesin ölümden kurtarılması için uluslararası topluma, uluslararası kurum ve kuruluşlara ve tüm Arap ve İslam ülkelerine bir “yardım çağrısı” yapılıyor ve gerekli jeneratörlerin bir an önce tedarik edilmesi çağrısında bulunuluyor. Çok geç olmadan hastaneye elektrik verin.

Açıklamada ayrıca Dünya Sağlık Örgütü ve tüm uluslararası kuruluşlara, hastanelerdeki tehlikeli koşulları incelemeleri, zorlu sağlık gerçekliğine yakından bakmaları ve bu krize derhal ve acilen müdahale etmek için harekete geçmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, İsrail'in insanlığa karşı suç teşkil eden hastaneyi dağıtma ve kontrol altına alma girişimleri kınanıyor ve bu sağlık felaketinin sonuçlarından tamamen İsrail ve ABD yönetimi sorumlu tutuluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir