
İspanyol mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan Ensaimada, yumuşak dokusu ve hafif şekerli tadıyla kahvaltı ve çay saatlerinin baş kahramanı oluyor. Evde yapabileceğiniz bu tarifle ensaimada'yı mutfağınıza getirebilirsiniz. Kuyu, Hafifliğiyle büyüleyen bu enfes İspanyol lezzeti nasıl hazırlanır? İş yerinde, lezzetli ensaimada tarifi…
GÖNDERİLEN HIZ
Malzemeler
her biri 500 gr
100 gr şeker
10 gr anlık maya
3 yumurta
150 ml sıcak süt
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay kaşığı tuz
Doldurma için:
50 gr eritilmiş tereyağı
Pudra şekeri
ENSAIMADA'NIN HAZIRLANMASI
Unu geniş bir kaseye alın.
Şekeri, tuzu ve mayayı ekleyip karıştırın.
Ortasını havuz şeklinde açıp süt ve yumurtayı ekleyin.
Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru streç filme sarıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın.
İnce bir dikdörtgen açın ve üzerine tereyağını sürün.
Hamuru rulo haline getirin ve tekrar mayalanması için 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru küçük parçalara bölün.
Her parçayı spiral veya daire şeklinde açıp fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika, hafif altın rengi oluncaya kadar pişirin.
Ensaimadaların fırından çıkmasına ve hafifçe soğumasına izin verin.
Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip pudra şekeriyle servis yapın.
Afiyet olsun!
