İran ile İsrail arasındaki gerilim yoğunlaşırken, Rusya ve Almanya Orta Doğu'da itidal çağrısında bulunuyor

İran ve İsrail, Suriye saldırısının ardından birbirlerini tehdit etmeye devam ederken, Almanya ve Rusya, tüm Orta Doğu ülkelerine itidalli davranma çağrısında bulundu.

REKLAM

İran ile İsrail arasındaki gerilim yükselirken, Rusya ve Almanya dışişleri bakanları Orta Doğu'da itidal çağrısında bulundu.

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney Çarşamba günü, üst düzey bir generalin ölümüyle sonuçlanan Suriye'deki konsolosluğuna düzenlenen saldırı nedeniyle İsrail'e misilleme yapma vaadini yineledi.

İsrail dışişleri bakanı aynı gün yaptığı açıklamada, İsrail'e yönelik bir saldırı yapılması halinde ülkesinin doğrudan İran'ı vuracağını söyledi.

İki ülkenin karşılıklı tehditleri, Gazze'deki savaş nedeniyle zaten gergin olan bölgedeki gerilimi daha da artırdı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Perşembe günü İranlı mevkidaşı Hüseyin Emirabdullahiyan'ı arayarak gerilimin daha fazla tırmanmasını önlemek için “maksimum itidal” çağrısında bulundu.

Alman havayolu Lufthansa, gerginlikler nedeniyle İran'ın başkentine uçuşları askıya aldı.

Rusya'dan Ortadoğu'ya seyahat uyarısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarını İsrail, Lübnan ve Filistin başta olmak üzere Orta Doğu'ya seyahat etmemeleri konusunda uyarırken, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov düzenlediği basın toplantısında herkesi “itidalli davranmaya” çağırdı.

Peskov, “İstikrar ve öngörülebilirlikten yoksun bölgedeki durumun tamamen istikrarsızlaşmaması için şu anda herkesin itidalli hareket etmesi çok önemli” dedi. dedi.

İsrail, İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in İsrail'in “cezalandırılması gerektiğini ve cezalandırılacağını” söylediği 1 Nisan saldırısının sorumluluğunu üstlenmedi.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Gazze'de savaşını sürdürdüğünü ancak diğer bölgelerde güvenlik hazırlıkları yaptığını söyledi. Netanyahu: “Kim bize zarar verirse biz de ona zarar veririz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir