MSB: Ordumuz her türlü senaryoya hazır

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Milli Savunma Bakanlığı kaynakları soruları yanıtladı.

Kuzey Irak'taki yerleşim alanlarından görüntüler

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, sosyal medyada Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyindeki bazı yerleşim yerlerinde kontrol noktaları kurduğunu gösteren görsellerin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivillerin yaşadığı yerleşim bölgelerine girmesi ve buralarda kontrol noktaları kurması mümkün değildir. “Yerleşim bölgelerinde ve operasyon bölgemize yakın bölgelerdeki kontrol noktaları yerel Irak makamları tarafından kuruluyor ve bu konuda Irak tarafıyla iyi bir koordinasyon mevcut.”

Bakanlık kaynakları, Irak ile kurulacak Ortak Harekat Merkezine ilişkin son duruma ilişkin de şunları kaydetti: “Teknik çalışmalar devam ediyor. Operasyon merkezi kurulacak. Detayların belirlenmesine yönelik teknik çalışmalar ve görüşmeler olumlu bir şekilde devam ediyor” dedi.

FETÖ ile mücadele

Bakanlık kaynakları, son dönemdeki FETÖ operasyonlarında bazı muvazzaf askerlerin gözaltına alınmasına ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

“FETÖ ile mücadelemiz hassasiyetle devam ediyor. Bu mücadele yeni bilgi ve belgeler ışığında devam ediyor. Bu devam eden bir süreç olduğundan savcılar, istihbarat birimlerinin bilgi ve belgelerin kaynağını tespit etmesinden sonra harekete geçiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri FETÖ ile mücadelede en hassas kurumların başında geliyor çünkü bu durumdan en çok zarar gören kurum Türk Silahlı Kuvvetleri oluyor. Bu nedenle yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkana kadar mücadelemiz devam edecektir.”

Üçüncü dünya savaşı ihtimali ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin hazırlığı

Bakanlık kaynakları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın üçüncü dünya savaşı ihtimaline ilişkin göz ardı edilmemesi gereken açıklamalarına ilişkin sorulara şu şekilde yanıt verdi:

“Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi toplam risk var mı diye sorarsanız, tabii ki bu bir olasılık. Milli Savunma Bakanlığı olarak savunma ve güvenliğimize ilişkin kendi değerlendirmelerimizi yapıyor, yeni değerlendirmeler ışığında güncellenmesi gereken planlarımızı geliştiriyoruz. En iyi hazırlıklı ülkelerden biri olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. TSK zaten dinamik bir ordu. Birden fazla coğrafi bölgede sürekli faaliyet yürüten bir ordu. Planlarını ve lojistiğini test etmiş ve onaylamış bir ordu. Ayrıca dünyanın birçok yerinde barışı destekleme faaliyetleri yürütmektedir. “Kimse, özellikle de ülkemiz, Üçüncü Dünya Savaşı'ndaki gibi karanlık bir tablo istemez ama Ordumuzun her türlü senaryoya hazır olduğunu da belirtmek gerekir.”




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir