Noel tatili öncesinde tüm yatlar için harekete geçildi! Plajlardaki tüm kaçak yapılar yıkılacak: “Plajlara erişimi kolaylaştıracağız.”

Tatil sezonu öncesinde Artvin'den Hatay'a kadar hilal şeklindeki tüm sahiller denetim altında. Plajlardaki kaçak yapılara ve mevzuata aykırı her türlü uygulamaya karşı işlem başlatıldı.

“TÜM KAÇAK YAPILARI TEMİZLEYİP MİLLETİMİZİN PLAJLARA, PLAJLARA KOLAY ERİŞİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özhaseki, kıyılardaki yapılarla ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Artvin'den Hatay'a kadar tüm kıyıları inceliyoruz. Kıyılarda bazı bölgelerin mafya tipi tavırlarla işgal edildiğini görüyoruz. Kaçak yapılara, mevzuata aykırı tüm uygulamalara izin verin, kaçak yapıları yıkıp oraya direkt hat çekeceğiz. Vatandaş “Bunlar denize ulaşmamızı engelliyor” diyecek. Hukukun üstünde bir güç yoktur, Türk devletinin üzerinde hiçbir güç yoktur. Kaçak yapıları işletenlere farklı düşünüp hukukla karşılık vereceğiz. Tüm kaçak yapıları temizleyip milletimizin kıyılara, plajlara kolay ulaşımını sağlayacağız” dedi.

'YAZ AYINDA HERKES ŞAHİT OLACAK'

Devletin sahillerinde yapılan kaçak yapılara karşı üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Özhaseki, şöyle konuştu: “Dediğim gibi çok sayıda ihbar aldım. 'Orada siteler kurulmuş' diyor. 'Bunlar zengin adamlar, bizi engelliyorlar' oradan sahile inmek.' Kimsenin endişelenmesine gerek yok, devletimiz üzerine düşeni yapacaktır, 15-20 gün içinde temel prensipleri ve altyapıyı oluşturalım, nasıl hareket edeceğiz, bir yol haritası çizeceğiz. Bunlardan biri ama kimsenin denize girmesine engel değil, asıl sorun diğer tarafta bir koy bulmuşlar ve 3-4 kişi küçük bir koy koymuş; ama şezlonga oturun ve maliyetinin ne kadar olduğunu görün. Aileleriyle birlikte gidenler bu işgalcilere nasıl göğüs gerebilir?”

'DENİZLERİMİZİN KİRLİLİĞİNİ ÖNLEYECEĞİZ'

Yasa dışı faaliyetlere tolerans göstermeyeceklerini vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu:

“O yüzden oraları temizleyeceğiz. Bir kısmını Kültür ve Turizm Bakanımızla tekrar konuştuk, halk plajları açacaklar. MUÇEV (Muğla Turizm Çevre Vakfı) adında bir kuruluşumuz var, kıyılarıyla ilgileniyor. Türkiye, sahillerde sorumlu olduğu yerleri yönetecek. Burada ihtiyaç sahibi 1-2 alan olacak. Tabii ki denizlerimizin kirlenmesini önleyeceğiz ve onları kendi ihtiyaçları doğrultusunda temiz tutacağız. Mapa Şamandıra Sistemi. 3 ay boyunca bir tekne alıp koylarımıza sürükleyin, tamam ama teknelerini ağaçlara bağlayarak direkleri kırıyorlar. Burada tatilde ise belirlenen ücreti ödeyecek, daha sonra atıklarını getirdiğimiz atık gemisine teslim edecek, atıklarını denize atamayacak. “Hepsini kontrol edip denizlerimizi koruyacağız.”

Thumbs_b_c_98166aaeec5b8575e29c3805b467913c

(DHA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
81 ilde başladı! 81 ilde başladı! “Artış var” diyerek duyurdu
Karakolda 'FETÖ' operasyonu: 46 şüpheli yakalandıKarakolda 'FETÖ' operasyonu: 46 şüpheli yakalandı
Felakete yakın!  O anlar kameralara yansıdıFelakete yakın! O anlar kameralara yansıdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir