Paratriatlon Dünya Kupası müsabakalarına Yenişehir Belediyesi ev sahipliği yapacak – SPORT

Mersin Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde 20-21 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Paratriatlon Dünya Kupası, Avrupa Gençler Triatlon Kupası ve ulusal müsabakalarla triatlonun kalbi Mersin'de atacak. 29 ülkeden 140'ı yabancı toplam 380 sporcu Akdeniz'in mavi sularında yüzecek, palmiye ağaçlarının altında bisiklete binecek ve Mersin'in güzel sahilinde koşacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin halkını hafta sonu Yenişehir sahilinde yapılacak yarışları izlemeye davet etti.
Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'in göreve başlamasının ardından 2019 yılında Yenişehir triatlonunu düzenleyen Mersin Yenişehir Belediyesi, kısa sürede Avrupa'nın en önemli triatlon organizasyonlarını kendine çekti ve başarısıyla triatloncuları kısa sürede Mersin'e kazandırdı. Mersin'de ilk kez 2019 yılında triatlon düzenleyen ve geçen yıl Avrupa yarışlarını kente getiren Yenişehir Belediyesi, şimdi de Paratriatlon Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Yenişehir'de düzenlenecek Paratriatlon Dünya Kupası'nda yarışacak sporcular, Paris Olimpiyatları'na katılmak için Yenişehir yarışlarında puan toplayacak.
Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) iş birliğiyle düzenlenen yarışlarda dünyanın en iyi paratriatletleri ile Avrupa'nın gelecek vaat eden genç triatletleri Yenişehir sahilinde ve Adnan Menderes Bulvarı'nda yarışacak.
20-21 Nisan tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek yarışlarda sporcular ilk olarak Fenerbahce Meydanı'ndan denize girip 750 metre yüzecek. Parkuru tamamlayan katılımcılar denizden ayrılarak bisikletle değişim istasyonuna gidecek ve Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 turda 20 kilometre yol kat edecek. Etabı bitiren yarışmacılar 5 kilometreyi 2 turda kat edecek.
“Dünyanın dört bir yanından sporcuları Mersin’de ağırlayacağız.”
Paratriatlon Dünya Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın Mersin'de yapılmasının şehrin tanıtımı ve marka değeri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, şunları söyledi: “2024 yarış programında dünyanın en önemli şehirleri arasında yer alıyor. Dünya Triatlon Derneği'nin internet sitesinde yayınlanan Mersin ve Yenişehir var. Bizim için büyük bir gurur. Şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyor. Dünyanın her yerinden sporcuları Mersin'de ağırlayacağız. Geçtiğimiz yıllarda çok güzel etkinliklere ev sahipliği yaptık. Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğiyle elde edilen bu büyük başarı, Paratriatlon Dünya Kupası'nı şehrimize getirdi. Bu yarışmalar çocuklarımıza ve gençlerimize ilham veriyor. Mersin'den gelen minik triatletlerimiz var. Gelecekte de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine ve önemli başarılara imza atacaklarına inanıyorum.” dedi.Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir