Paris 2024 Olimpiyatları'nda yüzme müsabakalarının yapılabilmesi için Seine nehri temizlenecek

Şehri ikiye ayıran ve sularının çok kirli olduğu bilinen nehirde, olimpiyatlarda bazı yüzme yarışmalarının düzenlenebilmesi için 1,4 milyar avro değerinde büyük bir temizlik projesi yapılıyor.

REKLAM

2024 Yaz Olimpiyatları'nda Fransa'nın başkenti Paris'in içinden geçen ünlü Seine Nehri'nde yüzmek mümkün olacak.

Şehri ikiye ayıran ve sularının çok kirli olduğu bilinen nehirde, olimpiyatlarda bazı yüzme yarışmalarının düzenlenebilmesi için 1,4 milyar avro değerinde büyük bir temizlik projesi yapılıyor.

Paris 1900'de Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yaptığında Seine Nehri'nde yüzme yarışmaları yapılıyordu, ancak 1923'te nehre giriş tamamen yasaklandı.

Uzun süredir devam eden ve yaz olimpiyatları sayesinde hız kazanan temizlik projesi, hem nehrin uluslararası spor festivali için kullanılmasına hem de kent halkının beş farklı noktada güvenli ve sağlıklı bir şekilde sudan faydalanmasına olanak sağlayacak. 2025'ten itibaren puanlar.

Seine'de yüzmek güvenli midir?

Seine nehrinin kıyıları genellikle navigasyon için kullanılır. Her yaz oluşturulan plajlar, sıcak havalarda Parislilerin nehirden serinlemesine izin vermiyor.

Bisiklet, elektrikli scooter gibi birçok ortak aracın nehre atılması, atıkların kontrolsüz bir şekilde suya atılması ve kanalizasyonun arıtılmadan nehre boşaltılması, Seine'de yüzmeyi hastalık kapmakla eşdeğer hale getirdi.

On yılı aşkın bir süredir yürütülen temizleme çalışmaları, su yolunun kısa sürede yalnızca teknelere ev sahipliği yapmayacağını gösteriyor.

Olimpiyatlara kadar tamamlanması hedeflenen proje, nehri Olimpiyat triatlonları, açık su yarışları ve ardından Temmuz 2024'teki Paralimpik Oyunları'na hazır hale getirecek. 2025 yazında ise insanlar nehre girebilecek. Şehrin beş farklı noktasında ve çevresinde hastalık riski olmadan özgürce.

Paris'in 2050 yılına kadar 50 santigrat dereceyi aşabilecek kavurucu yaz sıcaklıklarıyla karşı karşıya kalacağı göz önüne alındığında, yüzme suları şehrin gelecekte daha yaşanabilir olmasına da yardımcı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir