Tesla'da “Elon Musk” krizi! Maaşları büyük sorun haline geldi, “reddedildi” çağrısı geldi.

Tesla, elektrikli otomobil üretiminde lider şirketlerden sadece biri. Tesla Model S, Model 3, Model X ve Model Y'nin yanı sıra Cybertruck adlı elektrikli pikap modelini de piyasaya süren Tesla'da Elon Musk'un maaşı şu sıralar tartışılıyor.

ELON MUSK'UN MAAŞINI REDDETME ÇAĞRISI

Bloomberg haberine göre; Tesla hissedarları, danışmanlık şirketi Glass Lewis & Co tarafından CEO Elon Musk için önerilen 56 milyar dolarlık maaş paketini reddetmeye çağrıldı.

Glass Lewis & Co., “tarife paketinin aşırı büyüklüğünü” ve kullanım sırasında yaratacağı seyreltme etkisini gerekçe gösterdi.

“SATIN ALINMASIYLA DAHA DA GENİŞLİYOR”

Glass Lewis raporunda, “Musk'un şirketle ilgisi olmayan son derece zaman alıcı projeleri 2018 anlaşmasından önce belgelendi ve bu, şu anda X olarak bilinen şirketin satın alınmasıyla daha da genişletildi” dedi.

Bu öneri, büyük kurumsal yatırımcıların, otomobil üreticisinin 13 Haziran'daki yıllık toplantısında Musk'un maaşına ilişkin oylarını potansiyel olarak etkileyebilir.

Gelecek ay yapılacak oylama, Musk'un tazminat paketinin hissedarların önüne ikinci kez sunulması olacak. Fiyatlandırma paketi ilk olarak 2018'de hazırlandı, ancak bir yargıç bu yılın başlarında yatırımcıların önemli ayrıntılar hakkında tam olarak bilgilendirilmediğini söyleyerek paketi geçersiz kıldı.

Tesla'nın yönetim kurulu, ödeme paketinin hala geniş bir desteğe sahip olduğunu gösterebilirse, bu, karara karşı yasal bir itirazda yardımcı olabilir. Öte yandan olası bir destek kaybı, yatırımcıların Musk'un liderliğine olan güvenini kaybetmesi konusunda yeni tartışmaları ateşleyebilir. Ancak oylama yalnızca tavsiye niteliğindedir ve Tesla bunu görmezden gelmeyi seçebilir.

elon

MUSK'UN MAAŞ PAKETİ, GLASS LEWIS, HİSSEDARLAR VE MUSK'UN KARDEŞİ…

Yatırımcıların neredeyse dörtte üçü altı yıl önce Musk'un maaş paketini desteklemişti. O zamanlar Glass Lewis, paketin çok pahalı olduğunu iddia ederek reddedilmesini tavsiye etmişti.

Bu hamleyle birlikte Glass Lewis, Elon Musk'un kardeşi olan yönetim kurulu üyesi Kimbal Musk'ın yeniden seçilmesine karşı oy kullanılmasını önerdi.

Tesla, Musk'un maaşına ilişkin kamuoyu eleştirilerine karşı koymak için hissedar desteği için kampanya yürütüyor. İcra Kurulu Başkanı Robyn Denholm büyük kurumsal yatırımcılara hitap ederken, “Tesla'ya Oy Verin” web sitesi şirketin bireysel hissedarlarına hitap ediyor.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bu yorumlar internetin padişahlarını çileden çıkardı! "SİZİNkinin yanlış olduğunu bile söyleyemem."Bu yorumlar internetin padişahlarını çileden çıkardı! “SENİN yanlış olduğunu bile söyleyemem.”
Çete lideri yakalandı, organize suç örgütü yok edildi!Çete lideri yakalandı, organize suç örgütü yok edildi!
Katil eski eşinin evine giderek katliam yaptı!  Korku filmi gibiydiKatil eski eşinin evine giderek katliam yaptı! Korku filmi gibiydi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir