Yunan adalarına giriş vizesi dönemi başladı


Türk vatandaşlarının Yunan adalarına girişte vize süreci başladı. Türk turistler, 10 Yunan adasının limanlarında 60 euro ödeyerek alacakları vize ile bu adalarda bir haftaya kadar ikamet edebilecek.

Türk vatandaşlarının 10 Yunan adasına vizeyle giriş dönemi Pazartesi günü başladı. AP'nin haberine göre, Yunanistan'ın Rodos adasındaki yetkililer, adanın limanında Türk turistler için yeni bir turist vizesi terminali açtı.
Türk turistler, varışta vize başvurusu yaparak Schengen vizesine başvurmaya gerek kalmadan 10 Yunan adasını bir haftaya kadar ziyaret edebilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık 2023'te Atina'da bir dizi ikili işbirliği anlaşması imzalamak üzere Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'i ziyaret etti. Görüşmelerin ardından Yunan adalarına giriş yapan Türk turistlere giriş vizesi uygulanmasına karar verildi. Gelecek ay Türkiye'yi ziyaret edecek olan Mitsotakis, yazılı açıklama yaparak şunları söyledi: “Ekspres vize sadece yaz aylarında değil tüm yıl boyunca verilebiliyor. Bu tedbir turizmi canlandırmak için alındı. Bu uygulama yerel ekonomilere katkı sağlayacak.”

VİZE NASIL ALINIR?

Yunan makamları, 10 Yunan adasının limanlarında verilecek yeni vizenin 60 avroya mal olacağını açıkladı. Vize için geçerli bir pasaportunuzun olması gerekmektedir. Pasaport kontrolünün yanı sıra başvuranların parmak izleri de alınacak. Bu vizeyle ziyaretçiler diğer AB üyesi ülkelere seyahat edemeyecekler. Vize alan Türk vatandaşları adalarda bir haftaya kadar kalabilecekler.

Rodos Limanı Fonu Başkanı Vassilis Vayiannakis, AP'ye yaptığı açıklamada, yeni sistem kapsamında Türk turistlerin hafta sonu gelmeye başlayacağını duyurdu.

HANGİ ADALARDA GEÇERLİDİR?

Tatil vizesi programına dahil olan adaların tamamı Türkiye kıyılarına yakın konumdadır. Türk turistler bu vizeleri Midilli, Limni, Sakız, Samos, Leros, Kalimnos, Kos, Simi ve Meis adalarının limanlarında alabilecekler. Haziran ayında programa daha küçük adalar katılacak.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir