Bitcoin'deki satışlar kaldıraç açan tüccarları sarstı

Salı günü Bitcoin (BTC) fiyatındaki ani %5'lik düşüş, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine kaldıraçlı maruziyet sağlayan yatırımcıların 2 saatten kısa bir sürede 165 milyon dolardan fazla kaybettiklerini gösterdi.

TradingView'den alınan verilere göre, 2 Mart UTC'nin erken saatlerinde Bitcoin 30 dakikadan kısa bir sürede %5 düşüşle 69.450 dolardan 65.970 dolara düştü.

Bitcoin 2 Nisan'da ani bir düşüş yaşadı ve %5'ten fazla değer kaybetti. Kaynak: TradingView

Coinglass'ın verilerine göre, Bitcoin'in keskin düşüşü kaldıraçlı pozisyonların 165 milyon dolardan fazla silinmesine neden olurken, bu rakamın çoğunluğunu 50 milyon doların biraz üzerinde uzun Bitcoin pozisyonları ve 40 milyon doların üzerinde Ether'deki uzun pozisyonlar oluşturdu. (ETH). .

BTC ve ETH'nin ardından Dogecoin'de (DOGE) 6 milyon dolar, Solana'da (SOL) ise 4 milyon dolar civarındaki uzun pozisyonlar tasfiye edildi.

Bitcoin'in ani düşüşü 165 milyon dolarlık kaldıraç işlemine neden oldu. Kaynak CoinGlass

FarSide verilerine göre, düşüşle aynı zamanda Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF'ler) 86 milyon dolarlık net çıkış kaydederek dört günlük pozitif giriş serisini kırdı.

BlackRock'un ETF'si 165,9 milyon dolarlık net girişle en iyi performans gösteren fon olurken, Fidelity 44 milyon dolarla ikinci sırada yer aldı.

Ancak Grayscale'in GBTC'sinin 302 milyon dolarlık çıkış kaydetmesi ve tüm fonlar için günlük net çıkışların 85,7 milyon dolara ulaşmasıyla girişler azaldı.

Tether Hareketlilik Fiyatı (USDT).

Bitcoin'in ani çöküşüyle ​​aynı zamanda, CoinGecko ve Google Finance'in verilerine göre, ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin Tether'in (USDT) değeri de %1 civarında dalgalandı ve kısa süreliğine 1 dolardan 0,988 dolara düştü.

Tether bazı fiyat takip sitelerinde kısa vadeli dalgalanmalar gördü. Kaynak CoinGecko

USDT dalgalanmasının bazı veri takipçilerinin API'sindeki bir hata mı yoksa para biriminin değerindeki ani bir kayıp mı olduğu belli değil, ancak kısa depeg diğer fiyat takipçilerinde görünmedi.

Cointelegraph, Tether'e ulaştı ancak hemen yanıt alamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir