Elon Musk, röportajın ardından Don Lemon ile X arasındaki iş ortaklığı anlaşmasını iptal etti

Sosyal medya platformu X Çarşamba günü yaptığı açıklamada, eski CNN sunucusu Don Lemon ile olan iş ortaklığı anlaşmasının iptal edildiğini duyurdu.

REKLAM

İptal haberi Don Lemon'un platformun sahibi Elon Musk ile yaptığı röportajdan birkaç saat sonra geldi.

X, Ocak ayında, yaklaşık 17 yıl CNN'de çalıştıktan sonra geçen yıl Nisan ayında işten çıkarılan Lemon'un platformda siyaset, kültür, spor ve eğlence konularında yeni bir özel programa ev sahipliği yapacağını duyurmuştu.

“The Don Lemon Show” haftada 30 dakikalık üç bölüm yayınlandı.

Karşılıklı atışlar

Elon Musk, anlaşmanın iptaline ilişkin yaptığı açıklamada Don Lemon'u “CNN'i Platform X'e taşıdığı” için eleştirdi. Musk, Lemon'un X'i “CNN'in sosyal medya versiyonu” olarak kullanacağını ima etti.

Anlaşmanın iptal edildiğini belirten Musk, Lemon'un platformu kullanmakta ve izleyici kitlesi oluşturmakta özgür olduğunu ekledi.

Elon Musk'u sert bir şekilde eleştiren Don Lemon, “Görüşmemizden sonra sözleşmemi iptal ettiniz. İfade özgürlüğüne inandığınızı düşünmüyorum.” Dedi.

Röportaj sırasında sorulan soruların Musk'ı rahatsız ettiğini ima eden Lemon, toplantının gergin geçtiğini söyledi.

Ayrıca röportajın milyarderin uzay şirketi SpaceX'ten başkanlık seçimine ve uyuşturucu kullanımı iddialarına kadar çeşitli konuları kapsadığını söyledi. Söz konusu röportaj Pazartesi günü YouTube'da yayınlanacak.

Platform X'in şu anda ABD'nin önde gelen sağcı muhafazakar gazetecilerinden Tucker Carlson ile iş ortaklığı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir