Joe Biden'ın seçimlerden çekilmesi çağrıları artıyor

Washington Post (WP) gazetesine göre ABD'deki Demokrat liderler, Başkan Joe Biden'ın Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ı mağlup etme becerisine dair somut kanıtlar sunmasını bekliyor.

Biden'ın Trump'la yapılan canlı tartışmadaki kötü performansının ardından ABD'deki Demokratlar arasında endişeler artarken, Biden'ın yarıştan çekilmesi yönünde çağrılar gelmeye devam ediyor.

Kötü anket sonuçlarının ardından Demokrat liderler, Biden ve kampanyasını zaferine dair ikna edici kanıtlar sunmaya çağırdı.

Demokratlar, Biden'ın yarıştan çekilmesi yönündeki çağrılarının artabileceğini vurgularken, Kongre üyeleri ve bağışçılar da Biden'ın hafta sonuna kadar adaylığından vazgeçmesi için açık çağrı yapabileceklerinin sinyalini verdi.

Biden'ı NATO zirvesinde utandırmak istemediklerini söyleyen Demokratlar, Biden'a yarıştan çekilme kararına karar vermesi için süre verdiklerini söyledi.

Senatör Welch, Biden'ın 'yarıştan çekilmesi' yönünde açıkça çağrıda bulunan ilk Demokrat oldu

Demokrat Senatör Peter Welch, WP için yazdığı yazıda Biden'ın dönemin en iyi başkanlarından biri olduğunu iddia ederek şunları söyledi: “Daha önce bizi Trump'tan kurtardı, şimdi yeniden kurtarmak istiyor ama bunu yapıp yapmaması gerektiğini yeniden değerlendirmeli.” yap”. buna en uygun aday bence bu kişidir. ” değerlendirmesini yaptı.

Biden'ın canlı tartışmadaki performansının göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Welch, “Biden'ı ülkenin iyiliği için başkanlık yarışından çekilmeye çağırıyorum.” dedi.

Vermont eyaletinin Biden'ı sevdiğini ve burada aldığı oy oranının diğer eyaletlere göre daha yüksek olduğuna dikkat çeken Welch, seçmenlerin Biden'ın bu kez kazanamayacağından endişe duyduğunu söyledi.

Welch, bir zamanlar “Demokratik kaleler” olarak görülen eyaletlerin artık Cumhuriyetçi eğilimler gösterdiğini ve bu değişikliklerin dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti.

New York Vali Yardımcısı ve Temsilciler Meclisi'nin eski üyesi Antonio Delgado da “yeni bir liderin zamanının geldiğini” söyledi.

Biden'a tepkiler

İlginçtir ki, Kongre'nin kıdemli üyelerinden Temsilciler Meclisi eski Sözcüsü Nancy Pelosi, MSNBC'ye verdiği röportajda Biden'ı destekleyip desteklemediğine ilişkin sorulara doğrudan yanıt vermedi.

Biden'ın yarıştan çekilmesiyle ilgili tartışmalara ilişkin Pelosi, “Yarışıp koşmama kararı ona kalmış. Hepimiz onu bu kararı vermeye teşvik ediyoruz çünkü zaman daralıyor.” İfadesini kullandı.

CNN'e konuşan Colorado Senatörü Michael Bennet, Biden hakkındaki endişelerini kamuoyuna açıklayan ilk Demokrat senatör oldu ve mevcut başkanın Kasım seçimlerinde Trump'ı yenebileceğine inanmadığını söyledi.

Connecticut Senatörü Richard Blumenthal, CNN'e Biden'ın Kasım seçimlerindeki zaferiyle ilgili “derin endişe duyduğunu”, çünkü “Donald Trump'ın zaferinin ülke için varoluşsal bir tehdit olacağını” söyledi. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir