Milyarderlerin savaşı: Arnault dünyanın en zengini unvanını Bezos'a kaptırdı

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Lüks grup LVMH'nin başkanı Bernard Arnault, şirketindeki yeniden yapılanma ve bunun sonucunda ortaya çıkan borsa kaygıları nedeniyle zenginler listesindeki yerini kaybetti.

REKLAM

Amazon'un patronu Jeff Bezos, dünyanın en zengin insanı sıralamasında LVMH başkanı Bernard Arnault'u geride bıraktı.

Dünyanın en zengin insanlarını günlük olarak sıralayan Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Arnault'un varlıkları 203 milyar dolar, Amazon'un Amerikalı kurucusu ve ana hissedarı Bezos'un ise 205 milyar dolarlık varlıkları var.

Elon Musk, Tesla ve SpaceX'in başkanı ve

Aynı zamanda Bloomberg'in yeni servet hesaplama yöntemleri sayesinde Bernard Arnault'un serveti 30 milyar dolar arttı.

Ancak genel müdürün elinde bulunan LVMH hisselerinin fiyatını artırmak için tasarlanan yeni süreç, Dior, Givenchy ve Guerlain ile diğer birçok üst düzey markanın sahibi olan lüks grubun borsa sorunlarına dayanamadı.

LVMH geçen hafta hisse değerinin %3,68'ini kaybetti. Grup, Arnault'un bazı oğullarını yönetim kuruluna atama kararıyla ilgili tartışmalar nedeniyle birkaç haftadır düşüşe geçmiş durumda. Fransız milyarderin serveti Çarşamba günü 6,7 milyar dolar düşüşle 203 milyar dolara geriledi.

Bernard Arnault'un serveti yılbaşından bu yana yaklaşık 4,4 milyar dolar azalırken, Jeff Bezos'un serveti yaklaşık 28 milyar dolar arttı. Sorunlarına rağmen Fransız, Elon Musk'u 202 milyar kişiyle geride bıraktı

Sıralamanın geri kalanında Facebook kurucusu Mark Zuckerberg 169 milyar dolar tahmini servetiyle 4. sırada, Google kurucu ortağı Larry Page 156 milyar dolarla 5. sırada, Bill Gates ise 152 milyar dolarla altıncı sırada yer alıyor.

Sıralamada ilk kadın, 96,8 milyar dolar değeriyle 16'ncı sırada yer alan L'Oreal grubunun varisi Françoise Bettencourt Meyers oldu. Aralık 2023'te 100 milyar dolarlık sembolik servet sınırını aşan ilk kadın oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir