Osmaniye'de 4 araçta 34 kaçak göçmen yakalandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Kaçaklarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Sınır Kapılarına bağlı ekipler, D-400 karayolunda kontroller sırasında bir minibüse “dur” ihtarında bulundu.

Ancak uyarıyı dikkate almayan sürücü, kısa süre sonra minibüsü bir benzin istasyonuna bırakıp kaçtı. Minibüste yapılan kontrolde 15 kaçak göçmen yakalandı. Olay yeri inceleme ekibinin parmak izi çalışmasıyla kimliği belirlenen sürücü TuranÇ., kısa sürede yakalanarak tutuklandı.

Uygulamanın aynı noktasında 'dur' ihtarına uymayıp, aracını personele çarparak kaçan sürücü de kısa sürede yakalandı. Araçta bulunan 5 kaçak göçmen yakalanırken, göçmen kaçakçılığından 2 sabıkası bulunan şoförü Cemal A. ise gözaltına alındı.

Uygulamada 2 farklı araçta toplam 14 kaçak göçmen daha yakalandı. Sürücüler Muhammet R. ve Bessem M., göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı.

TUTUKLANDIK

Polisle işlemleri yürütülen Suriyeli sürücüler Cemal A., Muhammet R. ve Bessem M. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, minibüs sürücüsü Turan Ç. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Araçlarda yakalanan 34 Suriyeli kaçak göçmen, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından sınır dışı edildi.

Göçmen ticareti suçunda kullanılan 4 araca el konularak Yeditepeo otoparkına götürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir