O görüntüler sosyal medyada gündem oldu: Ahmet Akın “logo” iddialarına yanıt verdi – Son Dakika Siyaset Haberleri

CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile bir gencin arasındaki diyalog sosyal medyada gündem oldu. İktidara yakın medya kuruluşları videoyu yayarak Akın’ı hedef aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi logo değişikliğinin yeniden gündeme gelmesinin ardından Akın, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

“480 MİLYON TL” TALEP.

İktidara yakın basın kuruluşlarında yayılan “Balıkesir Belediyesi’nin yeni logosuna 480 milyon TL harcandı” haberine yanıt veren Akın, şunları söyledi: “Kimin 480 milyon TL ödeme hayali kurabileceğini herkes biliyor. logo yenileme ücreti.”

Balıkesir Akın Büyükşehir Belediyesi Başkanı’nın görevi şöyle:

“Sevgili yurttaşlarım,

Ziyaretimiz sırasında tanıştığımız bir çocuğun sorduğu soru üzerine önce trol hesapları, ardından medya havuzları üzerinden paylaşılan “Balıkesir Belediyesi’nin yeni logosuna 480 milyon TL harcandı” başlıklı asılsız ve karalayıcı yayınlar hakkında yanlış bilgilerle donatılan çarşıya;

– Yeni logo için tazminat ödendiği iddiası tamamen asılsızdır.

– Bu bilgi yeni logonun tanıtımı vesilesiyle bizzat tarafımca duyurulmuş olup bir devlet kurumu olan Belediyemizin resmi internet sitesinde de paylaşılmıştır.

– Saklanan belgelerde veya doğal ömrünü tamamlamış tabelalarda yer alan logoda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Stokların tükenmesi veya doğal sebeplerden dolayı geçerliliğini yitiren tabelaların üzerinde logo değişikliği yapılmaktadır. Zorunlu ve modernizasyon çalışmalarının gerekli olduğu yerler dışında, logo değişiklikleri için Belediye bütçesinden herhangi bir ek harcama kalemi kullanılmamakta ve ilave bir satın alma yapılmamaktadır.

Şunu bir kez daha vurgulamak isterim; Balıkesir’de eski alışkanlıkların devri kapanmış, şeffaf ve sorumlu bir yönetim anlayışı hayata geçmiştir. Logo yenileme ücreti olarak 480 milyon TL’yi kimin hayal edebileceğini herkes biliyor.

Milletin parasını ve yetimlerin haklarını çarçur eden, Belediyeye 18 milyar TL borç veren zihniyet, 31 Mart 2024 seçimlerinde Balıkesir halkının yüksek iradesiyle gereken cevabı aldı. Vatandaşlarımızın bu tepkisinden gerekli dersi almayan bazı kesimlerin yalanları, illüzyonları ve iftiraları her zaman kaybetmeye mahkum olacaktır.

Bu yalan ve iftiralar bizi hiçbir zaman yıpratmayacak, tam tersine Balıkesir için çalışma şevkimizi güçlendirecektir.

Bu iftirayı kim attıysa hem benim adıma hem de Belediyemiz adına yasal işlem başlatılacaktır.

Bunu kamuoyuna ve Balıkesirli hemşehrilerime saygıyla duyuruyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir